Zagorje ob Savi
V soboto, 19. novembra, zgodaj popoldan se je pri osnovni šoli Čemšenik v občini Zagorje ob Savi na cesto podrlo več dreves. Gasilci PGD Čemšenik so odstranili pet dreves, ki so se nagnila nad cesto.

Isti dan malo po 15. uri je v naselju Selo pri Zagorju hudourniška voda zaradi zamašenega prepusta pričela zalivati spodnje prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zagorje mesto so iz poplavljenega objekta izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode in očistili prepust hudournika.

Ob 21.25 je reka Sava poplavila lokalno cesto Sava–Mošenik v občini Zagorje ob Savi. Delavci JKP Zagorje ob Savi so postavili prometno signalizacijo.

Poplave meteorne vode

19.11.2016 16:15

Hrastnik

V soboto, 19. novembra ob 16.10 je voda iz naraslega potoka Brnica v občini Hrastnik pričela ogrožati stanovanjsko hišo na Brnici. Gasilci PGD Hrastnik-mesto so s protipoplavnimi vrečami zajezili narasli potok, ki je ogrožal stanovanjski objekt.

V nedeljo, 20. novembra, ob 0.24 uri so gasilci PGD Hrastnik-mesto pri ogledu brežin reke Save v Podkraju, občina Hrastnik, opazili, da je reka Sava poplavila lokalno cesto Hrastnik–Radeče. Pristojna služba je postavila oznake za zaporo ceste. O dogodku je bila obveščena policija.

ZT