torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dewesoft kupil Iskro

Katapult naj bi zaživel v nekaj mesecih, Dewesoft namerava vanj vložiti okrog 500 tisoč evrov. Kot je povedal vodja projektov v Dewesoftu Mišo Gornik, je osnovni cilj nove družbe odpiranje novih delovnih mest v zasavski regiji.
Dewesoft je od NLB odkupil 1800 kvadratnih metrov prostorov. S tem bodo zagotovili prostor za delovanje Katapulta in družb, ki bodo delali pod njegovim okriljem. »Katapult bo pomagal in podpiral firme z dobro poslovno idejo. Zagotovili jim bomo kompletno podporno infrastrukturo: administrativne, računovodske, marketinške storitve, najem prostorov po ugodnih cenah, pomoč pri postavitvi proizvodnje, mentorje, pomembna bo tudi pomoč pri prodajnih aktivnostih, marketingu, skupni nabavi, pridobivanju virov financiranja in nepovratnih sredstev,« pravi Gornik.

Osnovne dejavnosti družbe Katapult bodo: pospeševanje razvoja poslovne ideje, usposabljanje podjetnikov in strokovnjakov, sistem servisnih storitev in iskanje finančnih virov za uresničitev poslovnih idej in delovanje družb. Z bogatimi izkušnjami strokovnjakov, ki delajo v Dewesoftu bosta gonilni sili tega podjetja dr. Jure Knez in Andrej Orožen skušala pomagati novim podjetnikom do hitrejše in bolj varne rasti njihovih dejavnosti.

Marko Planinc

Isti avtor