Od 24. do 26. januarja je v Trbovljah potekalo tradicionalno Dewesoftovo letno srečanje Dewesoft Kick off. Gre za dogodek, ki so se ga udeležili ključni vodstveni kadri podjetja, direktorji podružnic s celega sveta. Dogodek je bil precej čustven, saj se je upokojil eden izmed ustanovnih članov podjetja Herbert Wernigg.

Prvi dan Dewesoftovega Kick offa je bil posvečen tehnologiji in razvoju, drugi dan globalni prodaji in marketingu, tretji pa pregledu poslovanja podružnic in izmenjavi dobrih praks.

Predsednik podjetja dr. Jure Knez je predstavil rezultate in postavil smernice za nadaljnji razvoj. Razvojne ekipe in zaposleni v proizvodnji so navdušeni nad vizijo kot tudi nad prodajnimi načrti, ki so jih predstavili direktorji Dewesoftovih podružnic petnajstih držav sveta.

Novi posli se obetajo pri podjetjih, kot so Rolls Royce, Rimac Bugatti, VW, Mercedes in mnogih  drugih v vseh industrijah sveta. Nad podjetjem so se navdušili tudi pri italijanski vesoljski agenciji (ASI), kar pomeni nove priložnosti sodelovanja in razvoja v vesoljskem sektorju.

Podjetje je trenutno v velikem investicijskem procesu. 8 milijonov evrov bodo investirali v infrastrukturo podjetja, lansirali bodo tudi novo linijo izdelkov Obsidian. Gre za male merilne naprave, ki delujejo brez pomoči merilnih računalnikov. Število prejetih naročil (glede na lansko leto) se je povečalo za 20%. V podjetju bi radi skrajšali dobavne roke, zato bodo povečali tudi proizvodnje kapacitete podjetja za 50%.

»Vse zapisano predstavlja velik zagon, gorivo za delo v letu 2023. Letošnji Kick off je bil za podjetje še posebej čustveno obarvan, kajti upokojil se je eden izmed ustanovnih članov podjetja. Herbert Wernigg je v Slovenijo privabil na stotine poslovnih partnerjev, strank (med njimi tudi velike korporacije, kot so Volvo, Scania, IABG itd.) in tako postal ambasador naše države, zasavske regije in mesta Trbovlje. S svojim delom, osebnostjo in pozitivnim pristopom je odločilno prispeval pri razvoju kulture in (mednarodnega) razvoja podjetja Dewesoft. Je utelešenje poslovne odličnosti in kulture dostojanstva, zato še danes ostaja vzor soustanoviteljem in generacijam, ki so se v teh letih pridružile skupini Dewesoft.

Gabriele Ribichini, direktor Dewesoft Italija dogodek vidi takole: »Beseda, ki najbolje opiše Kick off je: čustva. Naboj, ki ga prineseš domov, ko se predstavijo načrti, ko vidiš napredek tehnologije, naše nove produkte, kaj vse se dogaja v tvojem podjetju in nenazadnje… Ko začutiš moč, ki je tu, v Sloveniji v “HQ” … Takšna energija te drži pokonci še najmanj šest mesecev!«

Del kulture podjetja je vračanje lokalnemu okolju, v ta namen je bilo odkrivanje lepot in kulinarike Zasavja del uradnega programa. Župan mestne občine Trbovlje Zoran Poznič je to komentiral takole: »Ponosen sem, da ima tako uspešno in prodorno podjetje, kot je Dewesoft, korenine ravno v naših Trbovljah. Projekti, ki jih nameravajo izvesti v prihodnjih letih, bodo za Trbovlje in celotno regijo pomenili velik razvojni korak, zato bo Občina Trbovlje storila vse, da Dewesoftu nudi vso potrebno podporo.«

Vizija podjetja ostaja še vedno enaka: postati prvo ime pri strankah, ki iščejo najučinkovitejše in vrhunsko oblikovane merilne instrumente. Zahvaljujoč ugledu in močni prodajni mreži lahko Dewesoft ponudi zaposlenim možnost sodelovanja v najprestižnejših projektih širom sveta.

Savus

Foto: Dewesoft