Ženska vokalna skupina Lipa iz Litije je ob deseti obletnici delovanja poskrbela za manjši glasbeni spektakel. V soboto, 28. oktobra, je namreč športna dvorana Gimnazije Litija pokala po šivih. Vsi so želeli slišati ne le, kako so dekleta v desetih letih napredovala, temveč tudi, kako zvenijo skupaj s fanti iz Moške vokalne skupine Lipa, bivšimi pevkami, priložnostnim bendom, pevskim zborom Gimnazije Litija in nenazadnje s Prifarskimi muzikanti. Nezanemarljivo bero zanimivosti je prispeval napovedovalec Luka Bregar, ki je s humornim prikazom zgodovine skupine še dodatno zabaval občinstvo.

Pevke so v prikazu preseka svoje desetletne ustvarjalnosti postregle z nekaj slovenskimi ljudskimi pesmimi, novimi priredbami slovenskih sodobnih popevk, napisanih prav zanje, ter s tistimi klapskimi pesmimi, po katerih so bile najbolj znane. Občinstvo je bilo posebej navdušeno, ko se jim je na odru pridružila dolgoletna sopevka Hana Hribar ter ob spremljavi Lipk odpela Gibonnijevo uspešnico Ovo mi je škola. Pevke so desetletnico izkoristile ne le za zahvalo bivšim pevkam, temveč tudi bivšima umetniškima vodjema, Aniti Medvešek in Ani Tori, ki sta zaznamovali njihovo ustvarjalnost in jih pripeljali tja, kjer stojijo danes, ter sedanjemu umetniškemu vodji Eriku Šmidu.

Čeprav desetletnica za pevke predstavlja pomemben pokazatelj, česa vsega so sposobne, pa so njihovi načrti že usmerjeni v prihodnost: v snemanje CD-ja in v Gregorjev koncert Ko se lipčki ženijo, ki ga tradicionalno organizirajo skupaj s sopevci iz Moške vokalne skupine Lipa.

Zala Pavšič

Foto: Gregor Požun

Prejšnji članekPila in vozila
Naslednji članekMlinšani zmagali