sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Desetka v Postojni

Karate klub Trbovlje so zastopali: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Sabina Fazlič, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Domen Zidar, Ervin Salkič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič, Timotej Zupančič in Živojin Babič. Vodili so jih trenerji Aljaž Vesenjak, Edin Salkič in Jernej Simerl.
Trboveljčani so nastop v katah hitro končali. Povsem drugačna zgodba je bila v športnih borbah, kjer je 13 Trboveljčanov osvojilo kar 10 medalj.

Najprej so nastopili najmlajši. Isakovič je v prvih treh borbah zmagal, brez da bi nasprotniki dosegli kakšno točko, v finalu je izgubil z minimalnim rezultatom 1:0 in tako končal na drugem mestu. Marko in Uroš Markuljevič sta se kljub prestopu v starejšo kategorijo enakovredno merila s starejšimi nasprotniki. Tudi Urša Haberl je pri kadetinjah pot treh gladkih zmagah v polfinalu premagala predstavnico Hrvaške, aktualno zmagovalka svetovnega pokala iz lanskega leta. V finalu je bila diskvalificirana in bila na koncu druga. Zaradi premočnih udarcev je bil v repasažni borbi diskvalificiran tudi kadet Salkič.

Barbara Haberl je pri mladinkah ni najbolje začela, vendar je v boju za bronasto medaljo gladko premagala Italijanko. Nastopila je tudi v kategoriji članic, kjer je izgubila v polfinalu proti kasnejši zmagovalki iz Hrvaške. Ta je bila v finalu premočna tudi za Fazličevo, tako sta na koncu osvojili Barbara bronasto in Sabina srebrno medaljo. Zelo dobre borbe in pravo srčnost sta prikazala Luka Ferlin in Luka Perc, ki sta si priborila bronasti medalji med mladinci v svoji kategoriji. Nerešljiva uganka za svoje nasprotnike je bil tokrat Joksimovič, saj nasprotniki niso na njem naredili niti ene točke, ne v posameznem ne v ekipnem nastopu, sam pa se je ustavil pri štirinajstih doseženih točkah. Svojega dne tokrat niso imeli Zidar, Zupančič in Babič, kateremu pa je na koncu vseeno uspelo osvojiti bronasto medaljo.

Za še boljšo voljo v trboveljski vrsti so na koncu poskrbeli mladinci v športnih borbah ekipno. V sestavi Stefan Joksimovič, Luka Ferlin in Luka Perc so brez izgubljene borbe ter s točkovno razliko 24:3 zanesljivo premagali ekipo Kranja v polfinalu ter Rogaško Slatino v finalu. S tem so napovedali naskok na najvišjo stopničko ekipnega državnega prvenstva, ki bo čez tri tedne.

JS

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor