Plavalni klub Nova Gorica je 25. junija na mestnem kopališču gostil 10. mednarodni pokal Goriške za vse kategorije. Med 250 plavalci iz 15 slovenskih in dveh italijanskih klubov so vidno vlogo odigrali tudi štirje Trboveljčani.
V začetku lepo in blago vreme se je tekom dneva spremenilo v pravo moro za plavalce in organizatorje, ki so morali prekiniti tekmovanje zaradi varnosti plavalcev. Ker pa so bili pogoji tekmovanja enaki za vse plavalce, niso vplivali na vrstni red, pač pa samo na čase plavanja, ki ob povečani kilometrini in vremenskih pogojih niso bili v ospredju.

Najuspešnejša od domačih plavalcev sta bila Daša Krajnc in Žiga Šintler, ki sta v treh nastopih osvojila prav toliko medalj. Daša Krajnc je dosegla  zmago  na 200 prsno, drugo mesto na 100 prsno, ter tretje na 50 prsno, Žiga Šintler pa je bil suveren na 50, 100 in 200 prsno, kjer je trikrat osvojil prvo mesto.

Njun uspeh  sta  z dobrim plavanjem dopolnila tudi Nika Todorovič in Tim Dolanc, ki sta se uvrščala med osem najboljših, kjer sta bila najbližje medalji; Nika Todorovič s petim mestom na 200 hrbtno, Tim Dolanc pa na 200 prosto.

»Sezona tekmovanj v letnih bazenih se tako nadaljuje, trboveljske plavalce pa čaka še zelo naporno delo za izgradnjo bazične pripravljenosti, ki je nujno potrebna za uspešno piljenje forme,« je po tekmi povedal trener Martin Raušl.

ZT

Prejšnji članekPot spominov NOB
Naslednji članekJuhu, počitnice so tu