Društvo za zdravilne rastline Zasavje obeležuje deseto leto delovanja, ki so ga slavnostno obeležili v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje.

11. aprila se je publiki in članicam ter članom društva najprej predstavil združeni mešani mladinski zbor Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje ter Gimnazije Litija pod vodstvom zborovodje Blaža Rojka, v kulturnem programu pa so sodelovale tudi plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Zagorje, mladi pevci Vrtca Zagorje ter člani Folklorne skupine Trbovlje. Predsednica društva Cvetka Drnovšek je bila odsotna, zato jo je nadomestila Alenka Pokorn, ki je celotno prireditev vodila. Med drugim je povedala, da poleg vrta tete Johance v društvu marljivo sodelujejo s šolami, obiskujejo dogodke doma in v tujini, prav za ta namen pa je bila natisnjena publikacija, ki predstavlja delovanje društva od samega začetka.

Ob jubileju Društva za zdravilne rastline sta članice in člane ter vse prisotne nagovorila minister za javno upravo Rudi Medved in župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan. Pozdrave iz sosednjih Trbovelj pa je prinesla podžupanja Maja Krajnik.

V društvu pa vsako leto pripravijo likovni natečaj, ki se ga je v letošnjem letu udeležilo rekordno število mladih avtorjev. Več kot štiristo sodelujočih, od vrtcev preko osnovnih šol pa vse do srednje šole, je v avli razstavilo svoja dela, vsi pa so prejeli simbolične nagrade.

Besedilo in foto: AAV