četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Deklica ostala brez svojega ljubljenčka

Včeraj smo poročali, da so policisti na območju Zagorja med drugim obravnavali vlom v objekt, od koder je neznanec odnesel zajca. Danes se nam je s pismom oglasila bralka in nam zaupala zgodbo, ki kaže na neverjetno objestnost in krutost človeka.

Bralka v pismu piše, da je bil zajček njihov hišni ljubljenček, ki ga je za rojstni dan dobila njihova deklica. Šlo je za snežno belo zajčico, ki jo je deklica poimenovala Whitey. »Zelo hitro smo se čustveno navezali na zajčico. Whitey je bila član naše družine. Zanjo smo zgradili zajčnik in ograjo, da nam ne bi ušla,« piše naša bralka.

Dodaja, da so v torek opazili, da je nekdo poskušal vlomiti v brunarico, kjer bi morala biti zajčica. Niso je našli, zato so predvidevali, da se je prestrašila in zbežala. A so ob pregledu vodnjaka ugotovili, da je zajčica v vodnjaku. Vlomilec jo je očitno vzel iz zajčnika, dvignil pokrov od vodnjaka in v njem utopil hišnega ljubljenčka.

»Sprašujemo se, kako je mogoče v človeku toliko zla, da se znese nad nemočnim bitjem? Storilec, ki je to storil, je imel možnost izbire, Whitey pa izbire ni imela. Vzel si je moč in vzel njeno življenje ter povzročil družini ogromno čustveno bolečino,« še piše naša bralka.

SAVUS

Foto: bralka

 

Isti avtor