»Uživajte v najlepšem športu na svetu,« je mladim kajakašem dejal srebrni olimpijec Peter Kauzer, potem, ko je prejel prisrčen aplavz mladih naslednikov. Peter je podelil priznanja najboljšim, ki so se v lepo urejenem kajakaškem centru na Špici v Celju, pomerili za državne naslove v slalomu na divjih vodah.
Med hrastniškimi mladimi člani BD Steklarna Hrastnik so po višjih mestih posegle tokrat punce. Najbolj se je izkazala Daša Grešak med mlajšimi deklicami. Tako v kajaku kot v kanuju je zasedla drugo mesto. Med mlajšimi deklicami v kajaku je bilo več konkurence, za zmagovalko Najo Pinterič pa je zaostala le 3,66 sekunde. V kanuju je bila konkurenca precej manjša, Naja je bila spet prva, Daša pa druga. Živa Brglez v konkurenci mlajših mladink zasedla deseto mesto.

Med fanti je tekmovalo precej več tekmovalcev, v vseh konkurencah kajaka 88, med dekleti 27. Fantje so naredili preveč dotikov, da bi se povzpeli na zmagovalni oder. Tako je med mlajšimi mladici, zmagal je Marko Petek iz KK Ljubljana, Klemen Kavzar osvojil deveto, Luka Oplotnik pa 11. mesto. Miha Planinc je med starejšimi dečki osvojil 17. mesto. Zmagal je Lan Tominc iz domačega kluba Nivo Celje. V moštveni vožnji med mladinci pa so Kavzar, Oplotnik in Planinc zasedli peto mesto, zmagala je domača ekipa Celja.

Med mlajšimi dečki je zmagal Roko Bregeri iz Varteksa Varaždin (tekmovali so tudi nekateri tekmovalci iz Hrvaške in BiH). Hrastničana Luka Brglez in Tin Kos sta zasedla 13. in 17. mesto.

MP