Naslova iz Puconcev sta v posamični konkurenci ubranila Alex Galič (Eslöv) in Darko Jorgić (Krka), ki sta bila najboljša tudi med dvojicami. Galičeva je naslov državne prvakinje med ženskimi dvojicami osvojila z Nino Zupančič (Logatec), Jorgić pa s klubskim soigralcem Petrom Hribarjem, ki je bil v soboto z Aleksandro Vovk najboljši tudi med mešanimi dvojicami.

V moški konkurenci v samem vrhu ni prišlo do spremembe, saj je 19-letni Hrastničan Jorgić potrdil, da je trenutno v odsotnosti Bojana Tokiča najboljši slovenski igralec. V polfinalu je s 4:0 premagal veterana Janeza Petrovčiča (Fužinar Interdiskont), nato pa je bil v finalu boljši še od reprezentančnega kolega Denija Kožula (Saarbrücken) s 4:2 (6, 2, -6, -5, 6, 8). Kožul je v polfinalu s 4:2 (6, 6, -7, -2, 11, 11) ugnal Jana Žibrata (Sobota).

V polfinalu moških dvojic sta Jan Žibrat (Sobota) in Deni Kožul ((Saarbrücken) resda brez izgubljenega niza premagala veterana Gregorja Komaca (Maribor) in Uroša Slatinška (ŠD SU), vendar so se vsi trije nizi končali na razliko, medtem ko sta Darko Jorgić in Peter Hribar s 3:1 premagala Tomaža Pelcarja (Sobota) in Tomaža Roudija (Kema). V napetem finalu sta bila bolj zbrana Jorgić in Hribar, ki sta zmagala s 3:2 (10, -7, 7, -1, 9).

»Morda je najina zmaga manjše presenečenje, vendar sva se s Petrom resnično dobro ujela. Sam sem vodil dvojico, Peter me je poslušal in na koncu se nama je izšlo. Predvsem v finalu je bilo zelo napeto, kajti kar dva niza sva dobila na razliko. V vsakem primeru sem s prikazano igro na Otočcu zadovoljen,« je povedal Jorgić, ki bo od 8. do 11. marca skupaj s Kožulom igral na mladinskem evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku.

DC

Prejšnji članekPomoč pri opremi šolskega laboratorija
Naslednji članekOna ima veliko talentov