četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Darko Jorgić končal v osmini finala

Za Darka Jorgića je bil še enkrat več usoden za večji uspeh kitajski igralec namiznega tenisa. V osmini finala na svetovnem prvenstvu v Durbanu v Južni Afriki se je v četrtek, 25. maja, dobro boril s petim igralcem na svetu, Kitajcem Liang Junkunom, vendar je moral na koncu tekmecu stisniti roko in mu čestitati za zmago. Rezultat: 2 : 4.

Darku Jorgiću se v Durbanu ni uspelo uvrstiti v četrtfinale svetovnega prvenstva v namiznem tenisu. V osmini finala ga je s 4:2 v nizih izločil peti igralec sveta, Kitajec Liang Jingkun.

Jorgić je Jinkuna v dosedanjih dveh medsebojnih dvobojih premagal, tokrat je bil nasprotnik izjemno dobro pripravljen na Darkovo igro. Rezultat se je gibal takole: 12:10, 11:5, 9:11, 11:6, 7:11 in 11:7. Ključna za končni rezultat sta bila nizi, kjer je 24-letni Hrastničan povedel, pa potem zapravil priložnost za niz. Tudi v zadnjem nizu sta bila tekmeca izenačena na 6, potem pa je Kitajec dosegel štiri točke zapored in tekmo odločil v svojo korist.

»Videla se je razlika od najinega zadnjega dvoboja. Jingkun je ves čas vedel, kaj igra, dobro je bil pripravljen na moje udarce in od začetka do konca je igral odlično,« je po tekmi povedal Jorgić. Kljub obžalovanju ob porazu je dodal, da si nima kaj očitati, saj je igral po najboljših močeh.

Naj spomnimo, da je na tem svetovnem prvenstvu v prvem kolu premagal Argentinca Horacia Cifuentesa, potem pa še Portugalca Tiaga Apolonia in Francoza Alexisa Lebruna.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor