Za razliko od lani, ko je maratonce na startu krstil dež, je vreme ob letošnjem Rudarskem maratonu lepše, višje pa so tudi temperature. A za tekače je dobro poskrbljeno. Ob progi so jim na voljo okrepčevalnice z vodo in prigrizki, kot so banane, pomaranče, čokolada in napolitanke.
Prva okrepčevalnica je tekače pričakala že na vrhu Slačnika, naslednja pred vhodom v Savski rov, odžejali so se lahko tudi v jami. Okrepčevalnici sta še v Hrastniku – ena je namenjena tekačem, ki po desetih kilometrih pritečejo na cilj, druga tekačem, ki nadaljujejo polmaraton in se morajo okrepčati pred vzponom v hud klanec čez Studence. Ko jim ga uspe premagati, jih pri ribnikih na rudniških površinah ponovno pričaka okrepčilo, organizatorji jih z njim pričakajo še pred drugim vhodom v jamo na Ajnzerju v Trbovljah.

Tudi letos bodo najhitrejši tekači prejeli nagrade.

Najboljši pri ženskah in moških na 21 km prejmejo:
1.mesto: pokal in vikend paket za dve osebi v Thermani Laško
2.mesto: pokal in 60-minutna pivovska masaža za dve osebi v Thermani Laško
3.mesto: pokal in celodnevno kopanje in savna za dve osebi v Thermani Laško

Najboljši pri ženskah in moških na 10 km prejmejo:
1.mesto: pokal in vikend paket za dve osebi v Rimskih termah
2.mesto: kopel in kosilo za dve osebi v Rimskih termah
3.mesto: celodnevni vstop v deželo savn in kopanje za dve osebi v Rimskih termah

Podelitev nagrad bo pred upravno zgradbo RTH v Hrastniku, kjer se bodo tekači okrepčali tudi s toplo malico. Zanje kuhajo mojstri Hiše domačih okusov Pr’ Čop.
Več fotografij najdete na FB Rudarski maraton, www.rudarski-maraton.si in FB strani Zasavc.net.
Rudarski maraton 2018 uresničujemo skupaj z zvestimi pokrovitelji. Z nami so: Rudnik Trbovlje-Hrastnik, Thermana Laško, Občina Zagorje ob Savi, Občina Trbovlje, Občina Hrastnik, NLB, TKI Hrastnik, Solchem Ljubljana, Steklarna Hrastnik, Pošta Slovenije, Toyota Slovenija, Rent-a-car Juvan, Hiša okusov Pr’Čop, Delavska hranilnica, Avtotehna Vis in Mahkovic, Forstek, Lekarna Pušnik, Avrigo, Pivovarna Laško, AGM Nemec, Komunala Trbovlje, Komunala Zagorje, Mercator, Zasavska turistična organizacija Zato, Gasilski zavodi: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, K-M@RK in medijskima partnerjema Zasavski tednik in Zasavc.net.

Prejšnji članekZa Rudarski maraton že vse pripravljeno
Naslednji članekRudarski maraton 2018 na cilju