Občina Trbovlje praznuje danes, 1. junija, svoj občinski praznik v spomin na bolj delavstva z Orjuno leta 1924. Osrednja slovesnost bo potekala ob 19. uri v Delavskem domu Trbovlje. Na njej bodo – tako kot vsako leto – podelili prvojunijsko nagrado in naziv častni občan.
Naziv častne občanke je letos pripadlo Tereziji Bregar, profesorici razrednega pouka in učiteljici glasbe, ki je najbolj poznana kot zborovodkinja šolskih pevskih zborov. Je tudi mentorica šolskih plesnih skupin in posameznikov ter dejavna krajanka Čebin. S svojim delovanjem na kulturnem in umetniškem področju ves čas skrbi za ohranjanje kulturne dediščine in promocijo Trbovelj.

Letošnji dobitnik prvojunijske nagrade je Rudi Tomše, vsestranski športnik, ki je največ uspehov dosegel v kegljanju. Od leta 1993 vodi balinarsko rekreacijsko ligo v Trbovljah, Hrastniku in Praprečah. Za svoje dolgoletno uspešno delo pri razvoju kegljaškega športa v Sloveniji je bil nagrajen že z različnimi občinskimi in državnimi priznanji.

Občina Trbovlje bo prazniku na čast v juniju občanom v rabo predala tudi nekaj novih pridobitev. Pristajalno mesto za helikopter in Paviljon Park bodo otvorili 9. junija,  bivalne enote v Bevškem 17. junija, vrtičke na Trim stezi in obnovljeno cesto z vodovodom v Bevškem pa 21. junija. Za zabavo pa bo tudi letos poskrbela tradicionalna dvodnevna prireditev Nohšiht, letos z Janom Plestenjakom (10. junija) in Tanjo Žagar (11. junija).

TPK