V Zasavju se bo danes vsaj nekaj stvari dogodilo. Padal bo dež. No, to ni noben dogodek, to je vsakodnevno početje. No, v Trbovljah bodo v kinu (ja, spet v kinu, v živo) vrteli zanimiv in nagrajen iranski film. V Hrastniku bodo odprli prenovljen Turistično informativni center. V Trbovljah si lahko ogledate muzejske zbirke v Zasavskem muzeju. Danes je mednarodni dan pripadnikov mirovnih operacij OZN. Aja, pa blazino položite na hladilnik. Za srečo.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sobota, 29. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju dopoldan oblačno, popoldan pa deževno. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18 °C. Zvečer bo dež postopno ponehal, ponoči se bo jasnilo.

Jutri bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 °C. V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne možne posamezne kratkotrajne plohe. Še bo razmeroma sveže.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Zapore cest

Na cesti Sopota – Podkum – Zagorje je pri Podkumu urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje optičnega omrežja na dveh odseki. Dela bodo predvidoma končana do 30. maja.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni predvidenih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Danes in jutri ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Otvoritev TIC Hrastnik

V Hrastniku bosta Občina Hrastnik in Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik danes ob devetih odprla prenovljene prostore Turistično informacijskega centra v Naselju Aleša Kaple (zraven tržnice).

50 odtenkov zelene: izmenjava

Danes boste lahko popestrili svoj dom in vrt z izmenjavo rastlin ali s prostovoljnimi prispevki. Stojnica bo MC ZoS pripravila v senci dreves pri tržnici v Zagorju od 9. do 12. ure.

Kino DDT Trbovlje

Danes ob 18. uri si lahko v Delavskem domu Trbovlje ogledate z zlatim medvedom Berlinala nagrajeni film Zlo ne obstaja. Hura, kino v živo. Film pripoveduje zgodbe štirih moških, soočenih z izbiro: ubogati ukaz totalitarne oblasti ali pa se upreti in tvegati vse.

 

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je mednarodni dan pripadnikov mirovnih operacij OZN. Na koledarju nevsakdanjih dni pa je zapisan dan blazine na hladilniku.

Mednarodni dan pripadnikov mirovnih operacij OZN

Generalna skupščina je 29. maj razglasila za svetovni dan mirovnikov Združenih narodov, s čimer želi počastiti vse ljudi, ki so kdaj služili na mirovnih misijah OZN, še posebej pa tiste, ki so pri vzpostavljanju miru izgubili življenje. Generalna skupščina je pozvala vse države članice, organizacije v okviru sistema OZN, nevladne organizacije in posameznike naj na primeren način spoštujejo ta dan.

Dan blazine na hladilniku

Izvor tega dneva je povsem nejasen, vsekakor pa velja, da je treba na ta dan na vsak način položiti blazino na hladilnik, saj naj bi vam to prineslo srečo. Kaj pa, če na hladilniku ni prostora? Nič, položite blazino čez vso kramo, ki jo imate na njem. Če je hladilnih vgradni, je težava še večja. Ne vemo, če vam bo prinesla srečo tudi blazina v hladilniku. Poskusite.

Savus

Prejšnji članekNov razvojni svet
Naslednji članekUmazane skrivnosti trboveljskega podzemlja