V Zasavju večjih prireditev še vedno ni, za naše velike dogodke moramo poskrbeti kar sami. Spet si lahko ogledate fotografsko in foto razstavo v Zagorju, danes se pričenja evropski teden boja proti raku in mednarodni teden gibanja.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Ponedeljek, 24. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju oblačno. Dež bo zjutraj in dopoldne od jugozahoda zajel vso Slovenijo in popoldne ponekod v južnih krajih prehodno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 °C. V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Tudi v četrtek bo dokaj sončno z možnimi popoldanskimi krajevnimi nevihtami.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Videz tipnega

JSKD danes ob 19. uri pripravlja predavanje Videz tipnega preko spletne aplikacije ZOOM.  Predavanje bo vodila Nuša Lapajne Čurin. Videz tipnega je naslov razpisa letošnjih JSKD regijskih tematskih razstav za 8. državno tematsko razstavo 2022.

Meglič v galeriji Medija

V zagorski galeriji Medija je na ogled razstava akademskega slikarja Jožeta Megliča, ki je tesno povezan z Zasavjem. Po študiju se je preselil v Trbovlje, kjer je nekaj časa poučeval na osnovni šoli likovni pouk. Od septembra 1968 do upokojitve 2001 je služboval kot likovni pedagog na OŠ v Šmartnem pri Litiji, kjer je od leta 1972 tudi živel. Razstavljal je na 43 samostojnih in na več kot 70 skupinskih razstavah. Danes je razstava odprta od 9. do 15. ure.

Dvojnost

V Zagorju v foto galeriji f 2,8 (Olea) je odprta razstava Dvojnost Tadeja Guliča, ki predstavlja Trbovlje v drugačni luči. Dvojna ekspozicija na filmih srednjega formata verjetno pretežno »digitalnim« fotografom predstavlja velik izziv. Tadej Gulič uporablja tehnike, ki bi marsikaterega ustvarjalca vsaj začudile. Marsikaj iz časov analogne fotografije je namreč pozabljenega. Razstava je danes na ogled med 17. in 19. uro.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih odklopov vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča odjemalce, da bo danes od 9. do 14. ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Polšnik (nadzorništvo Zagorje).

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes se pričneta dva svetovna tedna: evropski teden boja proti raku in mednarodni teden gibanja.

Savus

Prejšnji članekPodjetje ELIN E za boljše okolje
Naslednji članekKisovški skakalci so kljub epidemiji aktivni