četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja sobota prinaša obilo zanimivih prireditev v celem Zasavju. Na Dobovcu bodo praznovali krajevni praznik in kuhali kumlanski lonec, v Trbovljah se nadaljuje festival Cahn, v Gorah bodo proslavili 70 let PD Dol pri Hrastniku, v Zagorju 100 let nogometnega kluba, v Trbovljah bodo spoznavali povezave z vesoljem, na Kalu bodo pozdravili poletje, obetajo pa se tudi običajne sobotne dejavnosti. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Sobota, 24. junij 2023


Vreme

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 24 do 28 °C. V ponedeljek bo pretežno jasno in spet nekoliko bolj vroče. V torek bodo sredi dneva in popoldne predvsem v notranjosti nastajale plohe in nevihte.


Zapore cest

Na cesti Trojane-Izlake-Zagorje ob Savi in cesti Krtina-Moravče-Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen ob gradbišču izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Cesta bo popolnoma zaprta vsako soboto med uro 7.30 in 17.00 ure do 23. decembra 2023. Izvajalec del ima dovoljenje za delne zapore ceste do 13. decembra do 19. ure, za popolne kratkotrajne zapore med tednom pa med do 23. decembra 2023 (od 8.30 do 9. ure, od 9.20 do 9.50, od 10.10 do 10.40, od 11.00 do 11.30, od 11.50 do 12.20 in od 12.50 do 13.20). Obvoz za osebna vozila je urejen po državnih cestah na relaciji Spodnji Hotič-Vače-Izlake-Zagorje ob Savi in obratno. Obvoz za tovorna vozila je urejen po glavni cesti Litija-Šentjakob, štajerski avtocesti med Trojanami in Šentjakobom ter regionalni cesti Trojane-Zagorje ob Savi in obratno.

Na cesti Zagorje – Trbovlje – Hrastnik in na cesti Bevško-Trbovlje je na Vodenski cesti v Trbovljah do 30. junija 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Trbovlje – Latkova vas je v Trbovljah do 15. avgusta promet urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Hrastnik – most čez Savo je promet do 18. septembra urejen izmenično enosmerno zaradi komunalne in prometne ureditve OIC Steklarna Hrastnik.

Na cesti Hrastnik-Dol pri Hrastniku je pri Brnici do 7. septembra 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi obnove vozišča.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Tržnica -Tenis igrišče v občini Hrastnik do 30. junija velja popolna zapora zaradi gradnje ceste. Obvoz je za vsa vozila urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč. Ta je dostopna z lokalne ceste Hrastnik–Blate–Kal in Tržnica–Tenis igrišče od priključka na Naselje Aleša Kaple 7c–7h.

Na lokalni cesti Rudnik-Studence-Cesta padlih borcev-Log v občini Hrastnik do 30. junija med 7. in 17. uro zaradi gradnje kanalizacije velja popolna zapora lokalne ceste.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj v preskrbi z vodo.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih prekinitev dobave električne energije.


Prireditve

Občina Trbovlje

Prireditve ob občinskem prazniku

Danes bodo v okviru prireditev ob občinskem prazniku naslednje prireditve


KS Dobovec – krajevni praznik

Organizator: KS Dobovec, pred domom KS in OŠ Dobovec,  od 14. ure dalje


AHN FEST, Mednarodni glasbeni festival

Organizator: Glasbeno društvo Cahn, Prireditveni prostor Kipe, petek in sobota, od 18. ure


Projekt Tončkova Knjižnica (priprava izbora knjižnega gradiva za otroke, ki bodo gradivo prebrali tekom poletja in ga ob koncu branja vrnili skupaj z izpolnjeno zloženko), 24. junij in četrtek, 31. avgust.


Medeni pozdrav na sončni posesti

Organizator: Turistično društvo Trbovlje, Sončna posest v Gabrskem,  ob 10. uri


Karaoke party v Klubu ZMŠT

Danes ob 10. uri.


Gore

70 let delovanja PD Dol pri Hrastniku

V Gorah bodo danes ob 10. uri pripravili slovesnost ob 70. obletnici delovanja Planinskega društva Dol pri Hrastniku.

 


Katapult Robotika

Danes ob 10. uri bodo v Katapultu pripravili zanimiv dogodek. Robotka Lili: »Dragi moji!  Pridružite se mi na moji zvezdni poti spoznavanja vesolja!  Pokažem vam, kako tehnologija iz Trbovelj omogoča uspešne izstrelitve raket v vesolje, spoznajte  astronavta Krisa, ki se nam bo javil iz vesolja! Ter odkrivajte z menoj naše  osončje!«

Primerno za vrtčevske otroke, OŠ ter seveda tudi za vse radovedne, ki vas navdušuje robotika in vesolje.


Planinski dom Kal

Pozdravljeno poletje

Danes v Planinskem domu na Kalu pripravljajo žar zabavo Pozdravljeno poletje! Na voljo bodo, poleg stalne ponudbe, tudi okusne jedi z žara na oglje. V nedeljo pa se bodo otroci lahko zabavali tudi na napihljivih igralih.


KS Dobovec

Tekmovanje v kuhanju kumlanskega piskra

Na igrišču pred šolo na Dobovcu bodo danes ob 13. uri pripravili tekmovanje v kuhanju kumlanskega piskra. Ekipa lahko šteje do 4 člane. Kuharsko umetnost bo ocenila veččlanska komisija. Najboljša ekipa bo bogato nagrajena, ostale ekipe dobijo priročno darilo. Po razglasitvi rezultatov bo druženje ob zabavno – razvedrilnem programu.


Nogometni klub Zagorje

Veselica z Mladimi asi

Ob 100 letnici nogometnega kluba Zagorje bodo danes na Proletarcu v Zagorju ob 20. uri pripravili veliko veselico z ansamblom Mladi asi. Pričnejo ob 20. uri.


Delavski dom Trbovlje

Razstava Severina Trošt Šprogar

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je odprta rauzstava Severine Trošt Šprogar. Slikarka se je rodila leta 1963 v Celju. Diplomirala je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer vizualne komunikacije pri prof. mag. Zdravku Papiču in dr. Stanetu Berniku. Zaključila je magistrski študij na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani na temo France Jelovšek, slikar religioznega – duhovnega izraza. S slikarstvom se ukvarja preko 35 let. V okviru Slikarske šole Severina deluje kot mentorica izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanje na področju kulture in umetnosti. Razstava bo na ogled do 2. julija. Galerija je odprta v četrtek od 17. do 18. ure in od petka do nedelje od 17. do 20. ure.


Zasavske knjižnice

Ob sobotah je knjižnica Antona Sovreta v Hrastniku odprta od 7.30 do 12.30 ure, Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah od 8. do 13. ure in Knjižnica Mileta Klopčiča v Zagorju od 7.30 do 12.30 ure.


Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

Knjižničar za eno noč 

Otroci bodo spet prespali v knjižnici. Vabijo otroke med 8. in 10. letom starosti. Sprejemali so prijave na mladinskem oddelku knjižnice. Dogajanje se prične ob 18. uri.

 


Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Razstava

V Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju je v juniju na ogled razstava Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Razstavile so čipke po vzorcih Vide Kejžar.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Ambasadorji slovenskega karateja – 50 let karateja v Trbovljah. V ZMT je na ogled gostujoča razstava Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor