Danes bo v Zasavju čisto lep dan. Največ se dogaja v Zagorju.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 14. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe. Možne bodo posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Meglič v galeriji Medija

V zagorski galeriji Medija je na ogled razstava akademskega slikarja Jožeta Megliča, ki je tesno povezan z Zasavjem. Po študiju se je preselil v Trbovlje, kjer je nekaj časa poučeval na osnovni šoli likovni pouk. Od septembra 1968 do upokojitve 2001 je služboval kot likovni pedagog na OŠ v Šmartnem pri Litiji, kjer je od leta 1972 tudi živel. Razstavljal je na 43 samostojnih in na več kot 70 skupinskih razstavah. Danes je razstava odprta od 9. do 15. ure in 16. do 19. ure.

Kreativni potop

Kreativni potop je sklop delavnic v MC Zagorje ob Savi, ki potekajo mesečno in so namenjen vsem, ki imajo željo po prebujanju svoje kreativnosti. Spoznavajo različna orodja, tehnike in metode kreativnega izražanja, zato predznanje ni potrebno, le želja po svobodnem in ustvarjalnem raziskovanju. Danes ob 18. uri pred Mladinskim centrom Zagorje. Delavnica je namenjena starejšim od 15 let starosti. Prijave na urska@mczos.si so obvezne, saj je število prijav omejeno. Tokrat bodo ustvarjali z lego kockami!

Virtualni dnevni center

V MC Zagorje bodo danes med 18. in 21. uro odprli Virtualni dnevni center na Discordu. Pridružite se lahko na tej povezavi.

 

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

 

Preskrba z vodo

Danes ni napovedi za moteno oskrbo s pitno vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana za danes napoveduje prekinitev dobave električne energije zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 9. do 13. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Čolnišče, izvod Vrh (nadzorništvo Zagorje), od 9. do 13 ure pa odjemalcem iz TP Graška cesta, izvod Bric Guček (nadzorništvo Litija).

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je v koledarju zapisan evropski dan boja proti melanomu.

Evropski dan boja proti melanomu

Evropski dan boja prot melanomu je projekt, ki poteka od leta 2000, v Sloveniji ga obeležujemo od leta 2008. V sklopu projekta dermatologi klinično in dermatoskopsko preventivno pregledujejo kožo obiskovalcev v dermatoloških ambulantah v bolnišnicah in zdravstvenih domovih ter zasebnih dermatoloških ambulantah v več mestih po Sloveniji. V primeru odkritega melanoma, karcinoma ali drugih potencialno nevarnih sprememb obiskovalce napotijo v nadaljnjo obravnavo. Največji dejavniki tveganja so opekline v mladosti in uporaba solarija, neuporaba ali občasno uporaba zaščitnih sredstev pri sončenju.

Savus

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekPomoč s helikopterjem