V Zasavju bo danes na predbožični dan bolj malo dogajanja. Božič je miren praznik. Zvečer bodo po zasavskih cerkvah polnočnice, kjer bodo večinoma zapeli najbolj znano božično pesem Sveta noč. V Kisovcu bodo ob tem pripravili še predstavo. Iz Izlak pa se bodo odpravili na pohod z baklami na Zasavsko Sveto goro. Oglejte si, kaj prinaša današnji dan. Naredite si ga čim bolj prijetnega.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Sobota, 24. december 2022


Vreme

Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo nekaj jasnine na severovzhodu, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Drugod bo oblačno. Razmeroma toplo bo, pihal bo jugozahodni veter. V noči na torek bo občasno rahlo deževalo, v torek čez dan se bo delno zjasnilo.


Zapore cest

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani do 31. decembra popolna zapora ceste zaradi ureditve ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na lokalni cesti Tržnica–Tenis igrišče (območje Leša) v Hrastniku bo do 31. decembra 2022 veljala popolna zapora ceste zaradi gradnje ceste. Obvoz je urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč.

Na lokalni cesti Rudnik – Studence – Cesta padlih borcev – Log velja do 30. januarja 2023 od 7. do 17. ure popolna zapora ceste zaradi izgradnje kanalizacije. Obvoz bo do zapore urejen po lokalni cesti Rudnik–Studence–Cesta padlih borcev–Log.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih prekinitev dobave pitne vode.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Prireditve

Turistično društvo Izlake

Pohod z baklami

Turistično društvo Izlake pripravlja nocoj pohod z baklami na Zasavsko Sveto goro. Pohod z baklami se bo pričel ob 17. uri na Izlakah pri sedežu KS Izlake.


Skupina Rozalinda

Božična predstava

Skupina Rozalinda Župnije Kisovec pripravlja nocoj ob 17.30 in 23.30 uri Božično predstavo z živimi jaslicami. Člani skupine Rozalinda bodo pripravili obe predstavi v Cerkvi Kisovec – Loke.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Ambasadorji slovenskega karateja – 50 let karateja v Trbovljah. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Knjižnice

Zasavske knjižnice bodo danes zaprte.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes v našem koledarju ni zapisanih posebnih svetovnih dni.


Savus