Nedelja bo v Zasavju precej mirna. Zvečer si lahko ogledate tri filme, sicer pa kakšnih večjih dogodkov nedelja ne obeta. Poglejte si današnjo ponudbo in, naredite si dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si


Nedelja, 11. septembra 2022

Vreme

Danes bo večinoma sončno, popoldne lahko predvsem v severni Sloveniji še nastane kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno. V sredo bo sončno, zapihal bo jugozahodni veter.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet do 26. oktobra urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Latkova vas-Trbovlje na odseku Knezdol – Gabrsko je do 23. septembra (dnevno med 7. in 19. uro) urejen izmenično enosmerni promet zaradi postavitev elementov za usmerjanje in zaščito motoristov.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi izvedbe projekta Ureditev ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na javni poti do Žagar v Trbovljah velja delna zapora javne poti zaradi izvedbe fasad, obnove dimnikov in strehe na nekaterih objektih na Vodenski cesti. Dela bodo zaključili v jesenskih mesecih.

Na lokalni cesti Urankar – Prečna (Jager) v občini Trbovlje potekajo do konca septembra delne in občasne popolne zapore.

Zaradi sanacije brežin po skalnem podoru je popolnoma zaprta lokalna cesta Podkraj-Radeče. V času izvajanja del bo vsako prehajanje mimo »skal« onemogočeno za vse udeležence v cestnem prometu, tudi za pešce in kolesarje. Zapora velja do predvidoma do 25. septembra 2022. Za lokalni promet je zagotovljen obvoz po lokalni cesti v Stušce.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 11. do 14. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Zgornji Hotič, izvod proti cesti. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Dogodki


Delavski dom Zagorje – kino

Morski pes ljudožerec

ob 19. uri

Ameriška grozljivka, izvirni naslov Maneater (2022), režija in scenarij Justin Lee, igrajo Trace Adkins, Deena Bacon, Randall J. Bacon.

Po nesreči, ki se jim pripeti med dopustom na rajskem otoku, nad skupino prijateljev preži veliki morski pes ljudožerec. Ni boljšega kraja za utapljanje žalosti od idiličnega rajskega tropskega otoka! V to so Jesse prepričali njeni prijatelji, po tem ko je razdrla zaroko s svojim partnerjem, ostali pa so ji le že v naprej plačani medeni tedni. Vendar pa njena žalost ne bo edina, ki se bo utopila na tem rajskem otoku, saj tik pod gladino morja, ki ga obdaja, preži morski pes ljudožerec in potrpežljivo čaka na svoj naslednji plen. Idilične počitnice na otoku se tako spremenijo v grozljivo in krvavo nočno moro. Jesse se v obupani želji po preživetju združi s pomorskim kapitanom, da bi skupaj ustavila lačnega ljudožerca, preden ta ponovno napade …


Delavski dom Trbovlje – kino

Liga super ljubljenčkov

ob 18.00 uri

Na sporedu je animirani ameriški film v režiji Jareda Sterna.

Ko Lex Luthor ujame Ligo pravičnosti, Supermanov pes Krypto sestavi ekipo hišnih ljubljenčkov iz zavetišča, ki dobijo super moči. Pes Ace postane super močan, prašič PB lahko zraste do velikanskih razsežnosti, želva Merton postane super hitra in veverica Chip pridobi električne moči. Film je sinhroniziran v slovenščino.

 

 


Svetovni dnevi

Svetovni dan prve pomoči

Enajstega septembra obeležujemo svetovni dan prve pomoči, ki so ga prvič obeležili leta 2000, ko je 16 evropskih nacionalnih organizacij Rdečega križa dalo pobudo za tovrstno praznovanje. Na Rdečem križu že vrsto let opozarjajo, da znanje prve pomoči temelji na praktičnem delu, ki bi ga bilo potrebno v različnih starostnih obdobjih kontinuirano obnavljati. Prav zato so dali pobudo, da bi se vsebine preprečevanja nezgod in osnov nudenja prve pomoči uvedle v obvezni učni program osnovnih šol. Stališče Rdečega križa Slovenije je, da preprečevanje nezgod in obvladovanje prve pomoči ni le izraz privzgojene solidarnosti, ampak sodi v splošno izobrazbo in usposobljenost, katere se je treba začeti učiti v osnovni šoli in pozneje nadgrajevati oziroma ohranjati kot veščino za vsakodnevno rabo.


Savus