Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 14. april

Vreme

Danes, v sredo, 14. aprila, bo v Zasavju lepo.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na vzhodu. Popoldne ni izključena kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do okoli 13 °C.

Obeti? V četrtek bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno s posameznimi manjšimi plohami. Ponekod bo pihal severni veter. Tudi v petek bo dopoldne sončno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti. Oba dneva bo zjutraj temperatura marsikje pod ničlo. V soboto bo oblačno in večinoma suho.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Seja OS Trbovlje

Danes ob 18. uri se bodo na 15. redni seji sestali člani trboveljskega občinskega sveta. Med drugim bodo spregovorili in pregledali letna poročila javnih zavodov in določenih društev iz občine Trbovlje, letno poročilo Komunale Trbovlje, načrt razvojnih programov občine, zaključni račun proračuna, predloge za podelitev naziva častni občan in prvojunijske nagrade, poročilo o dejavnostih občine po meri invalidov, načrt turistične dejavnosti ter vrsti kadrovskih zadev.

Čistilna akcija Hrastnik

V Hrastniku v aprilu poteka čistilna akcija Očistimo okolje. Zbirali bodo kosovne odpadke. Danes in jutri bodo zabojniki postavljeni na lokacijah Brdce (vas), Brdce (avtobusna postaja), Veličkova cesta, Kolonija (Ulica mladih borcev) in Kladje (Kavšek).

Jutri bodo zabojnike postavili še na lokacijah Boben (Ravnikarjev most), Boben (pri spomeniku), Pot na Kal (Senica) in Kal (Gorenčeva kapela).

Učenje samozavesti

V okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja bodo danes v OŠ Tončke Čeč Trbovlje preko platforme Arnes Zoom pripravili četrti lokalni posvet z naslovom Ko čutim, da čutiš tudi ti. Tokrat bodo spregovorili o zanimivi temi: Učenje samozavesti – popotnica za življenje.

Če veste še za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na glavni cesti Trbovlje – Hrastnik so zaradi sanacije brežine pri mostu čez Savo pri Trbovljah do 15. aprila dnevno med 8. in 17. uro vzpostavljene polurne popolne zapore.

Zaradi vgradnje prometne opreme je do predvidoma 23. aprila na cesti Knezdol – Marija Reka pomična zapora. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana napoveduje, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MHE Medija od 7.30 – 10. ure (občina Zagorje), TP Šemnik, Spodnje Tepe, Tepe, Pasjek, Polšnik, Trinkavs (nadzorništvo Zagorje) od 8. do 14. ure. V Litiji bodo v sredo izklopili elektriko od 8. do 13.30 ure za odjemalce iz TP Graška cesta. Jutri od 11. do 14. ure bo prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Klek, izvod Dom T. Čeč.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zabeleženih svetovnih dni.

Dan pogleda v nebo

Na koledarju nenavadnih dni pa je danes zabeležen dan pogleda v nebo. Pojdite ven in poglejte v nebo, občudujte njegove barve, uživajte v njegovi lepoti. Ne bo oblačno, obljubimo. Pa čeprav je morda vremenska napoved drugačna.

Savus

Prejšnji članekKazen za mladeniča ne bo mala
Naslednji članekZamenjava trave na Rudarju