Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 9. april

Vreme

Danes, v petek, 9. aprila, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da se bo danes v Zasavju postopno pooblačilo Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0 °C, najvišje dnevne temperature pa od 10 do 16 °C.

Obeti za Slovenijo? Jutri bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo dokaj sončno. V nedeljo in ponedeljek bo zmerno, v zahodnih in deloma osrednjih krajih pa pretežno oblačno z občasnim dežjem. Vse dni bo še pihal jugozahodni veter.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste še za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Osamljenosti mesta ni, ko otroški glas spregovori

Danes od 10. do 11.30 ure bodo učenci OŠ Tončke Čeč Trbovlje presenetili stanovalce Doma Upokojencev Franca Salamona v Trbovljah in za njih pripravili pravi “žur”. Na njihovem dvorišču jim bodo ob upoštevanju vseh COVID-19 ukrepov, zaplesali in zapeli. S seboj bodo prinesli spodbudne plakate, risbice in pisma, ki bodo stanovalcem še dolgo krajšali čas. Poleg zabavnega programa bodo učenci poskrbeli tudi za starostnike, ki ne živijo v Domu Upokojencev in se jih je samota še toliko bolj dotaknila. Za njih bodo pripravili zanimiva darila, ki bodo vsaj za kratek čas pregnala osamljenost. Prireditev bo potekala ob Dnevu za spremembe.

Improvizacijsko gledališče

Danes ob 20.30 bo na virtualni oder MC ZoS stopil IGLU. IGLU je improvizacijsko gledališče Ljubljana. Za svoje ustvarjanje so prejeli več nagrad – med drugim so v različnih zasedbah osvojili štiri naslove državnih prvakov v gledališki improvizaciji ter priznanja za najboljšega improvizatorja in novinca Impro lige. Gre za zasedbo raznolikih talentov, ki jih pridno izkoriščajo v svojih improviziranih predstavah. Pridete in soustvarite show s svojimi predlogi! Garantiramo, da bo zagotovo zabavno. P.S. Na fotki je napačen datum. Improvizacija, pač.

Virtualni dnevni center

V MC Zagorje bodo danes med 18. in 21. uro odprli Virtualni dnevni center na Discordu. Pridružite se lahko na tej povezavi.

 

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na glavni cesti Trbovlje – Hrastnik so zaradi sanacije brežine pri mostu čez Savo pri Trbovljah do 15. aprila dnevno med 8. in 17. uro vzpostavljene polurne popolne zapore.

Zaradi vgradnje prometne opreme je do predvidoma 23. aprila na cesti Knezdol – Marija Reka pomična zapora. Promet poteka izmenično enosmerno.

Zaradi izvedbe geoloških raziskav bodo od ponedeljka, 29. marca do petka, 9. aprila, popolnoma zaprli glavno cesto Hrastnik – Zidani Most. Zapora bo popolna ves čas, prevoz čez zaporo ne bo mogoč niti za intervencijska vozila. Obvoz v času popolne zapore bo potekal na relaciji Hrastnik – Marno – Rimske Toplice – Zidani Most ter obratno in bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih motenj oskrbe z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana je sporočil, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah bo od 8. do 14. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Velika Štanga, izvod V dolino, v občini Litija.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Na ta dan v koledarju ni zabeleženih mednarodnih ali svetovnih dni.

Savus

Prejšnji članekPostanite astronavt agencije ESA
Naslednji članekOdslej VDC Zasavje