Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sobota, 3. aprila

Vreme

Danes, v soboto, 3. aprila, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju dež zjutraj ponehal. Delno se bo zjasnilo, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Pihal bo veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14°C.

Jutri bo dopoldne precej jasno, sredi dneva in popoldne v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, najvišje dnevne od 8 do 12°C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Zaradi izvedbe geoloških raziskav bodo od ponedeljka, 29. marca do petka, 9. aprila, popolnoma zaprli glavno cesto Hrastnik – Zidani Most. Zapora bo popolna ves čas, prevoz čez zaporo ne bo mogoč niti za intervencijska vozila. Obvoz v času popolne zapore bo potekal na relaciji Hrastnik – Marno – Rimske Toplice – Zidani Most ter obratno in bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Električna energija

Danes Elektro Ljubljana ne načrtuje izklopov električne energije.

Na današnji dan

Na današnji dan se je leta1932 v Trbovljah na Posetju rodil Vinko Hrovatič, eden najbolj plodovitih zasavskih pesnikov. Hrovatič je napisal 53 pesniških zbirk, 191 sonetnih vencev in več kot 10.000 aforizmov. Skoraj polovica pesniških zbirk je napisana v trboveljskem narečju, napisal pa je tudi 13 knjig oz. proznih del. Ni pa bil samo pesnik in pisatelj, lotil se je tudi likovnega ustvarjanja.

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v koledarju nimamo zapisanega nobenega svetovnega ali mednarodnega dneva.

Svetovni dan zabav

Na koledarju nenavadnih svetovnih dni pa je danes, haha, zapisan, ne boste verjeli, svetovni dan zabav. Privoščite si. Čeprav za dober žur človek pravzaprav sploh ne potrebuje izgovora. Že od leta 1996 slavimo dan zabav, ki se ga da seveda primerno proslaviti samo z zabavo vseh zabav. Se lahko zabavamo sami s sabo? Poskusite.

Savus

Prejšnji članekZagorje lepše za 6,2 tone
Naslednji članekNina Jelen: Odločila sem se, da bom pozitivna