Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Četrtek, 2. aprila

Vreme

Danes, v peter, 2. aprila, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju dopoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C.

Ponoči bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj večinoma ponehal. Od severa se bo pričelo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo na severu okoli 2, drugod od 5 do 11 °C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija v Zagorju

V občini Zagorje ob Savi se danes zaključuje čistilna akcija, ki bo potekala do 1. aprila. Organizatorji občane prosijo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotijo posamično ali v krogu družine ter pri tem upoštevajo vse zaščitne ukrepe.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Zaradi izvedbe geoloških raziskav bodo od ponedeljka, 29. marca do petka, 9. aprila, popolnoma zaprli glavno cesto Hrastnik – Zidani Most. Zapora bo popolna ves čas, prevoz čez zaporo ne bo mogoč niti za intervencijska vozila. Obvoz v času popolne zapore bo potekal na relaciji Hrastnik – Marno – Rimske Toplice – Zidani Most ter obratno in bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Cesta Podkraj – Radeče je popolnoma zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Električna energija

Danes Elektro Ljubljana ne načrtuje izklopov električne energije.

Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v koledarju nimamo zapisanega nobenega svetovnega ali mednarodnega dneva.

Dan bitke z blazinami

Na koledarju nenavadnih dni pa je danes zapisan dan bitke z blazinami. Ta dan res obstaja. Letos bo drugače. Sicer pa mednarodni dan bitke z blazinami prvo aprilsko soboto slavijo tako rekoč v vseh večjih svetovnih mestih. Na mestnih trgih se tepejo po strogo določenih pravilih, tako da se nikomur ne zgodi nič hudega. Razen seveda blazinam. Od leta 2015 so pernato bitko prirejali tudi v Ljubljani, le da ni nujno aprila. Torej, danes bitka z blazinami samo doma. Predlagamo spalnico staršev, bo manj škode, če bo kakšna blazina popustila. 😊

Savus

Prejšnji članekNagrade za šest diplomantov
Naslednji članekNov pločnik v Trbovljah