Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 31. marec

Vreme

Danes, v sredo, 31. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, najvišje dnevne od 21 do 25 °C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija v Zagorju

V občini Zagorje ob Savi poteka pomladanska čistilna akcija, ki bo potekala do 1. aprila. Organizatorji občane prosijo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotijo posamično ali v krogu družine ter pri tem upoštevajo vse zaščitne ukrepe.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Zaradi izvedbe geoloških raziskav bodo od ponedeljka, 29. marca do petka, 9. aprila, popolnoma zaprli glavno cesto Hrastnik – Zidani Most. Zapora bo popolna ves čas, prevoz čez zaporo ne bo mogoč niti za intervencijska vozila. Obvoz v času popolne zapore bo potekal na relaciji Hrastnik – Marno – Rimske Toplice – Zidani Most ter obratno in bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Cesta Podkraj – Radeče je popolnoma zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Oskrba z vodo

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi vzdrževalnih del na oskrbovalnem cevovodu danes predvidoma od 8.30 do 10.30 ure motena oskrba s pitno vodo na Obrtniški cesti (12-14) in Ulici Sallaumines (4 in 5). Priporočamo vam, da vodo po končanih delih pustite nekaj časa teči iz pipe, preden jo uporabite.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije danes od 12. do 14. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Slivna Mačkovec, izvod Klopčič, v občini Litija.

Jutri bo več izklopov. Hrastnik: od 8. do 11. ure bodo vzeli elektriko odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Motel Marno. Trbovlje: od 8. do 11. ure TP Vrhe, Vrhe 2 in Medvednica. Izklop električne energije iz TP Katarina, Zgornje Svine (občini Hrastnik in Trbovlje) so preklicali. Zagorje: od 12. do 14. ure izklop TP Toplice, izvod Zupančičeva. Litija: od 9. do 12. ure izklop TP Gradec, izvod Topilniška.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 20o9 je umrl Ludvik Kramberger. Kramberger je bil priznan pediater, v Trbovljah je organiziral bolnišnično in izven bolnišnično otroško zdravstveno varstvo. Bil je pobudnik in vzpodbujevalec gradnje Otroške bolnice Trbovlje, ki so jo odprli konec leta 1963. Primarij Kramberger je postal prvi predstojnik Otroškega oddelka trboveljske bolnišnice. Leta 1996 je postal častni občan Trbovelj.

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes nimamo v koledarju zapisanega nobenega svetovnega ali mednarodnega dneva.

Savus

Prejšnji članekNa današnji dan: Anica Kužnik
Naslednji članekNa Izlakah gorel gozd