Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Nedelja, 28. marec

Ura

Če še niste, prestavite uro za eno uro naprej. Ponoči se je namreč zimski čas zamenjal s poletnim.

Vreme

Danes, v nedeljo, 28. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, deloma plohami, ki bodo popoldne povsod ponehale. Proti večeru se bo pričelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13°C.

In jutri? Jutri bo po bolj oblačnem jutru večinoma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, najvišje dnevne od 17 do 20 °C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija v Zagorju

V občini Zagorje ob Savi poteka pomladanska čistilna akcija, ki bo potekala do 1. aprila. Organizatorji občane prosijo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotijo posamično ali v krogu družine ter pri tem upoštevajo vse zaščitne ukrepe.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Cesta Podkraj – Radeče je popolnoma zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Na današnji dan

V našem koledarju danes nimamo zapisanega nobenega rojstva ali smrti znanih Zasavcev. Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes nimamo zapisanega nobenega svetovnega ali mednarodnega dneva. Ponujamo pa vam dva iz koledarja nevsakdnjih dni.

Dan dremanja

Dan po tem, ko vam zaradi prehoda na poletni čas nepojasnjeno izgine ena ura (ki vam jo sicer konec oktobra vrnejo), je posvečen slavitvi dremeža. Po malem dremajte ves dan. Saj je nedelja, imate čas.

Dan nečesa na palički

Naj bo lizika ali kebab, to je dan, ko jeste samo hrano s paličice. Lahko organizirate piknik in strežete palačinke na palčki.

Savus

Prejšnji članekNa današnji dan: Ernest Ačkun
Naslednji članekCesta Hrastnik – Zidani Most bo zaprta