Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 26. marec

Danes, v pet6k, 25. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju povečini sončno. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C.

Še obeti za vikend. V soboto se bo oblačnost od zahoda povečala, popoldne bo predvsem na zahodu in jugu že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V noči na nedeljo se bo dež nekoliko okrepil in zajel večji del Slovenije in v nedeljo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija v Zagorju

V občini Zagorje ob Savi poteka pomladanska čistilna akcija, ki bo potekala do 1. aprila. Organizatorji občane prosijo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotijo posamično ali v krogu družine ter pri tem upoštevajo vse zaščitne ukrepe.

Virtualni dnevni center

V MC Zagorje bodo danes med 18. in 21. uro odprli Virtualnem dnevni center na Discordu. Pridružite se lahko na tej povezavi.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Cesta Podkraj – Radeče je popolnoma zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča odjemalce, da bo danes od 8. do 14. ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Razbor, Čemšenik, Prvine, Vlečnica Prvine, Petelink, Limovce, Limovce 2 in Zaplanina v občini Zagorje, od 8. do 10. ure iz TP Prapretno – NNO Prapreški graben, od 9. do 12. ure iz TP Boben – NNO Dolinar, od 10. do 12. ure iz TP Kopitnik NNO Planinski dom v hrastniški občini, od 8.30 do 12. ure iz TP Graška cesta, od 9. do 12. ure iz TP Cirkuše, izvod Planinšek v litijski občini.

Oskrba z vodo

Zaradi vzdrževalnih del na oskrbovalnem cevovodu bo danes motena oskrba s pitno vodo na območju zgornjega Golovca v Trbovljah. Priporočamo, da vodo po končanih delih pustite nekaj časa teči iz pipe, preden jo uporabite.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 1936 se je v Rovišču pod Zasavsko Sveto Goro rodila Nanda Guček, učiteljica in vodja OŠ Ivan Cankar Trbovlje, ustanoviteljica in dolgoletna duša in srce Mladinskega gledališča Trbovlje (1965), režiserka, zborovodkinja, zborovska pevka in še marsikaj …

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes na koledarju ne beležimo uradnik svetovnih ali mednarodnih dnevov.

Na koledarju nevsakdanjih svetovnih dnevov pa je današnji dan dan, ko si izmislite svoj praznik. Če vas boli, da vaša najljubša stvar še ni slavljena s primernim praznikom, lahko to popravite na današnji dan, ki je namenjen slavljenju vsega, kar še ni slavljeno, pa bi moralo biti. Če ste od nekdaj zaman hrepeneli po dnevu pikčastih gat, dnevu visokih petk, dnevu prijateljev muck iz nosa ali dnevu najljubše planinske poti, je to pravi dan za vse to.

Savus

Prejšnji članekV Hrastniku nova šola vožnje
Naslednji članekBoj za vodo