Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 24. marec

Danes, v sredo, 24. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Pahor v Zasavju

Danes prihaja na obisk v Zasavje predsednik RS Borut Pahor. Zasavje bo obiskal na povabilo poveljnika CZ RS Srečka Šestana v okviru obiskov vseh regijskih štabov civilne zaščite po Sloveniji. Pahor bo obiskal Doma starejših Hrastnik, se v Delavskem domu Trbovlje pogovoril s člani štaba Civilne zaščite za Zasavje, potem pa obiskal še PGD Trbovlje-mesto, Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje, Splošno bolnišnico Trbovlje in Zdravstveni dom Zagorje.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Cesta Podkraj – Radeče je popolnoma zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Danes bo lokalna cesta na odseku Cesta 1. maja – vrtec Novi (Novi Log 7, 7a, 7b) popolnoma zaprta od 9. do 11. ure. Obvoz bo zagotovljen po lokalni cesti ABCDE-Novi Log-Prapretno.

 

 

Izklopi elektrike

Elektro Ljubljana obvešča odjemalce, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 14. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Završje 2 v občini Trbovlje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je na koledarju zapisan svetovni dan tuberkuloze. Na ta dan je leta 1882 dr. Robert Koch pred skupino doktorjev v Berlinu predstavil odkritje bacila, ki povzroča tuberkulozo.

 

Savus

Prejšnji članekSimboli starega in novega časa
Naslednji članekCesta do Brina se dela