Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sobota, 20. marec

Danes, v soboto, 20. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno oblačno z občasnimi snežnimi padavinami, deloma plohami. Pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, najvišje dnevne od 1 do 6°C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Očistimo Trbovlje

Danes bo do dveh popoldan potekala čistilna akcija Očistimo Trbovlje. Po občini so vzpostavili točke, kjer bodo lahko Trboveljčani pustili pobrane odpadke. Kje se nahajajo, si lahko pogledate na tej povezavi.

Organizatorji akcije občane prosijo, da salonitk in nevarnih odpadkov, kot so na primer igle, ne pobirajo, temveč o njih in o lokaciji obvestijo Javno podjetje Komunala Trbovlje, ali pa organizatorja čistilne akcije, ki bo poskrbel za odstranitev nevarnih odpadkov. Telefonska številka organizatorja, kamor lahko pokličete za dodatne informacije je: 040 883 854. Vsi, ki bodo čistili v centru mesta, bodo lahko vrečke s smetmi pustili na avtobusnih postajah v smeri železniške postaje Trbovlje.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Cesta Podkraj – Radeče je popolnoma zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Dvajseti marec je za mednarodni dan sreče razglasila leta 2012 Generalna skupščina Združenih narodov. V času, ko se ves svet spopada z zdravstveno krizo, je še pomembnejše, da ostanemo pozitivno naravnani in si med seboj pomagamo. Letošnja tema tega dneva je Ostanimo mirni, ohranimo modrost, bodimo prijazni.

Dvajseti marec je tudi svetovni dan žab. Žabe, imenovane tudi brezrepe dvoživke, brezrepi krkoni ali kratko brezrepci, so največja in najbolj znana skupina dvoživk. Izraz »žaba« se nestrokovno uporablja za brezrepce, ki so vodne ali polvodne živali z gladko ali vlažno kožo. Za brezrepce s suho, bradavičasto kožo pa se uporablja izraz »krastača«.

Savus

Prejšnji članekPočivalšek v Zagorju
Naslednji članekZagorske občinske nagrade