Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Četrtek, 18. marec

Danes, v četrtek, 18. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju Danes spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal severni do vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8°C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

MC ZOS Kahoot! Liga

Vsak lahko sodeluje v MC ZOS Kahoot! Ligi. Kvizi potekajo vsak četrtek od 10. do 22. ure. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine. Cesta Podkraj – Radeče je zaprta zaradi poplav.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Izklopi električne energije

Elektro Ljubljana obvešča odjemalce, da bo danes od 8.30 do 14.8 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Draga v Hrastniku, od 8.30 do 9. ure in 14. do 14.30 iz TP Čistilna Hrastnik, Možina v Hrastniku, od 8. do 9. ure TP Strmica in od 11. do 14. ure v TP Kopčija v občini Litija.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 1911 se je v Hrastniku rodila Lidija Šentjurc, revolucionarka in pomembna slovenska družbeno-politična delavka v socialistični Jugoslaviji, proglašena za narodno heroino in častno občanko občine Hrastnik.

Če vi veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes obeležujeta dan tudi dva evropska dneva: evropski dan narkolepsije in evropski dan žil.

Savus

Prejšnji članekNa današnji dan: Marjan Orožen
Naslednji članekNa varnem