Danes se v Zasavju ne dogaja prav veliko. Poleg stalne razstave Janeza Kneza Retrospektiva si lahko v Trbovljah ogledate sinhronizirano animirano komedijo Space Jam: Nova legenda. Je pa danes tudi dela prost dan, saj praznujemo praznik Marijinega vnebovzetja. A kaj, ko je nedelja.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 15. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sončno in vroče, popoldanske temperature bodo med 30 in 35 °C. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je zaradi gradnje skate parka Ledenica v Trbovljah oviran promet.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava bo od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Elektro Ljubljana obvešča, da bo jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Radanja vas (od 10. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Space Jam: Nova legenda (Space Jam: A New Legacy)

Danes si lahko ob 18. uri v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate sinhronizirano animirano komedijo Space Jam: Nova legenda. V filmu sta LeBron James in njegov sin Dom ujeta v digitalnem svetu sovražne umetne inteligence, zato LeBronu, Zajcu Dolgouščku in Zajčici Loli ne preostane drugega, kot da se proti digitaliziranim zlobnim Razbijačem pomerijo na igrišču, skupaj s tolpo razvpitih in nediscipliniranih Looney Tunsov. Bitka med Tunesi in Razbijači tako postane LeBronov največji izziv življenja, saj bo le ta za vedno na novo definirala njegovo vez s sinom Domom in dokazala, kako pomembno je v življenju biti to, kar si.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Marijino vnebovzetje

Praznik Marijinega vnebovzetja v Sloveniji je dela prost dan od leta 1992. Obhajajo ga katoliški in pravoslavni kristjani. Gre za enega največjih krščanskih praznikov, ki so ga slavili že v apostolskih časih. Na ta dan kristjani praznujejo spomin na dan, ko je bila Kristusova mati z dušo in telesom vzeta v nebesa. Slovenci temu dnevu rečejo tudi veliki šmaren ali velika maša in na ta dan množično romajo na Brezje, Ptujsko goro in Sveto goro nad Gorico.

Savus


 

Prejšnji članekPritiski življenja
Naslednji članekRoglič odlično začel Vuelto