Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 12. marec

Danes, v petek, 12. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Meja sneženja bo med 1100 in 1500 metri, zvečer se bo pričela spuščati. V večjem delu Slovenije bo še pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 14 °C. Pozno zvečer bo za krajši čas zapihal severovzhodni veter. Padavine bodo v drugi polovici noči povsod ponehale, od severozahoda se bo pričelo jasniti.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Srečanje prostovoljcev

V MC Zagorje bodo danes pripravili srečanje s prostovoljci. Jasno, na Zoomu. Ob 15.30. Zbirali bodo ideje kakšen projekt bi izvedli ob Dnevu za spremembe 10. aprila. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Lina Trbovc na Marnem

16-letna gimnazijka GESŠ Trbovlje Lina Trbovc z Dola pri Hrastniku razstavlja svoje slike v Vrtnariji Damjane Napret na Marnem. Razstava bo odprta do nedelje, 14. marca.

Virtualni dnevni center
V MC Zagorje bodo danes med 18. in 21. uro odprli Virtualnem dnevni center na Discordu. Pridružite se lahko na tej povezavi.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapora ceste

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Na današnji dan

Na današnji dan v arhivu ne beležimo rojstva ali smrti nobenega znanega Zasavca. Če vi veste za koga, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes ni zabeleženega kakšnega svetovnega, evropskega ali mednarodnega dneva, ki bi bil čemurkoli posvečen.

Savus