Danes je največ aktivnosti v Zasavju namenjenih otrokom in mladim. Kako tudi ne, počitnice so in počitnice so kot nalašč za kopanje in igre v vodi, kreativnice, slikanje s temperami ali pa enostavno uživanje v počitniških dneh. Sicer pa, poglejte, kakšen bo 4. avgust v Zasavju.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 4. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu bo sredi dneva in popoldne kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29 °C.

V noči na četrtek bodo padavine z nevihtami najprej zajele zahodno Slovenijo in se do jutra razširile nad večji del države. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Padavine bodo zvečer oslabele. V petek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. Tudi v soboto kaže na večinoma sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da danes ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bodo brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Jesenje in TP Zgornji Hotič (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Delavnica slikanja s temperami

Delavski dom Trbovlje pripravlja v Rudarskem domu delavnico slikanja s temperami. Prične se ob 9. uri.

Hopi hop

Od 15. do 18. ure bodo na kopališču v Trbovljah pripravili Hopi hop – športne zabavne aktivnosti. Hopi hop pripravlja Zavod za mladino in šport Trbovlje.

Poletne kratkočitnice

V okviru Poletnih kratkočitnic za mlade bodo danes prostovoljci Društva prijateljev mladine Trbovlje otroke pospremili v trboveljsko Kopalnico. Na sporedu je kopanje. Ura je običajna: od 9. do 13.

Kreativnica

Na terasi pred knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje bosta MC ZoS in DPM Zagorje pripravila ob 9.30 uri kreativnico.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju dogodkov ni zabeleženih svetovnih dni.

Savus

Prejšnji članekVloga trepalnic pri make upu
Naslednji članekCepljenje v Zasavju