Na današnjo sončno in vročo sredo se lahko osvežite na letnem kopališču v Trbovljah, kjer vas bo zabaval DJ. Če se še niste cepili, lahko to storite tudi danes, saj v Trbovljah in Hrastniku ponovno cepijo brez predhodnega naročila. V Hrastniku vas čaka cepivo Pfizer v Trbovljah pa Janssen.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 21. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju  pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 26 do 29 °C.

V četrtek in petek bo prevladovalo sončno vreme, predvsem v petek popoldne lahko v gorskem svetu nastane kakšna nevihta

Zapore cest

Ob regionalni cesti Bevško–Trbovlje bo od 14. do 21. julija delna zapora hodnika za pešce zaradi zamenjav stavbnega pohištva na naslovu Vodenska cesta 42. Zapore bodo označene z ustrezno signalizacijo.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo danes brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Borovšak, Mali Kal (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in iz TP Dolgo Brdo, nizkonapetostni vod Križate (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

DJ na letnem kopališču v Trbovljah

Na letnem kopališču Trbovlje se boste lahko danes od 16. do 19. ure zabavali z DJ-jem in osvežili s posebno ponudbo happy hour drinks.

Cepljenje Hrastnik

Danes bodo v cepilnem centru ZD Hrastnik ponovno cepili brez predhodnega naročila. Od 8. do 10. ure bodo cepili s cepivom proizvajalca Pfizer. Zainteresirane osebe prosijo, naj s sabo prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Cepljenje Trbovlje

Ponovno bodo cepili tudi v ZD Trbovlje, v prostorih bivše optike. Od 10. do 15. ure bodo cepili s cepivom proizvajalca Janssen (Johnson & Johnson).

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekFoto natečaj Zasavska planinska pot
Naslednji članekOdprodaja umetne trave z Rudarja