Na današnji dan si lahko na Kumu ogledate prvi glasbeni večer, kjer bo nastopila mlada glasbenica Ditka. V Laškem je na sporedu Pivo in cvetje, kjer bodo nastopili Nipke & the Nipples, Hamo & Tribute 2 love ter Šank Rock z gosti. Če pa slučajno potrebujete kaj rož, pa v Vrtnastvu Napret pripravljajo popuste kar do 30 %.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 10. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v krajih z burjo okoli 23, najvišje dnevne od 26 do 29 °C.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. V ponedeljek bo pretežno jasno in spet vroče.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Zaradi sanacije vozišča bo popolna zapora lokalne ceste Majcen-Slatno-Selan. Z delom bodo začeli v torek, 6. julija, in bodo predvidoma končana do 12. julija. Popolna zapora ceste bo vsak dan od 6. do 16. ure.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Poletje pod zvezdami na Kumu

Občina Trbovlje v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje v okviru praznika dneva državnosti pripravlja glasbeno prireditev Poletje pod zvezdami. Ta bo 10. in 31. julija ter 28. avgusta na Kumu, kjer bodo tri poletne večere popestrili tudi glasbeno. Danes bo ob 21. uri nastopila mlada glasbena ustvarjalka Ditka.

Pivo in cvetje

V Laškem se danes nadaljuje drugi dan 56. tradicionalnega festivala Pivo in cvetje. Gre za največjo festivalsko prireditev v Sloveniji, ki ima tudi najdaljšo tradicijo. Letošnje leto pa bo festival prilagojen, saj je število obiskovalcev na posameznih koncertih omejeno na 200. Program bo v celoti akustičen, v živo pa ga bodo z ležalnikov videli le tisti, ki v Laško pridejo peš. Danes bo ob 19. uri zapel Nipke & the Nipples, ob 21. uri Hamo & Tribute 2 love, ob 23. uri pa Šank Rock z gosti (Alya, Omar Naber in Irena Yebuah Tiran).

Cvetje & pivo v Vrtnarstvu Napret

Danes od 12. ure dalje v Vrtnarstvu Napret na Dolu pri Hrastniku pripravljajo tematsko soboto Cvetje & pivo, kjer bo na voljo cvetje za poletje po ugodnih cenah, popusti do 30 % in Beer Bulli pivo. Bodite v cvetju!

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Črna vdova (Black Widow)

Ob 18. uri si lahko v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate akcijski film Črna vdova. Natasha Romanoff, znana kot superjunakinja Črna vdova je v akcijskem trilerju soočena s temno stranjo svoje dediščine, ko se pojavi nevarna zarota, povezana z njeno preteklostjo. Natasha se mora spoprijeti s svojo zgodovino, ko je bila še vohunka, in z razpadlimi odnosi, ki so se podrli veliko preden je postala Maščevalka.

Ledena cesta (The Ice Road)

Ob 19. uri pa si lahko v kinodvorani KC Delavskega doma Zagorje ogledate akcijo Ledena cesta. Podali se bomo na ledena področja Kanade, kjer bo pred Liamom Neesonom še ena velika preizkušnja, saj se bo podal na nemogočo misijo reševanja ujetih rudarjev v zasutem rudniku diamantov.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članek30-letnica ZD Zagorje
Naslednji članekNagrade za zaključna dela