Prva nedelja v mesecu juliju je tu in dogodkov v Zasavju je bolj malo. Kljub vsemu, si lahko v kinu Trbovlje ogledate animirani film Krudovi 2: Nova doba, še vedno pa je na ogled tudi razstava Retrospektiva Janeza Kneza.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 4. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bodo danes dopoldne v Zasavju krajevne padavine segle še nekoliko vzhodneje, čez dan pa bodo precej manj pogoste in občasno bo sijalo sonce, ki ga bo več na severovzhodu ter ob morju. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

V noči na ponedeljek bo dež z nevihtami od zahoda prehodno zajel večji del Slovenije. V ponedeljek zjutraj bodo padavine ponehale in od zahoda se bo zjasnilo. Čez dan bo možna še kakšna manjša ploha. V torek bo pretežno jasno in vroče.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 28. junija do 7. julija vsak dan od 7. do 17. ure zaprt odsek ceste Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije ceste in ureditve priključka za kamnolom.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Jutri bodo brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Kresnice, izvod Jakoš (od 8. do 12. ure) in iz TP Kresnice, izvod šola (od 12. do 13.30 ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Krudovi 2: Nova doba

Ob 18. uri si lahko v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledati animiran film Krudovi 2: Nova doba. Film govori o družini Krudovi, ki potrebujejo nov kraj za življenje. Tako se prva prazgodovinska družina odpravi v svet iskat varnejši kraj za svoj dom. Ko odkrijejo idiličen obzidan raj, ki ustreza vsem njihovim potrebam, so prepričani, da so njihovi problemi rešeni – razen ene stvari. Tam že živi druga družina Boljširod. Boljširodovi (poudarek na boljši) so s svojo dodelano hišico na drevesu, neverjetnimi izumi in namakalnimi hektari svežih pridelkov na evolucijski lestvici kar nekaj korakov pred Krudovimi. Ko Krudove v svoj dom sprejmejo kot prve goste na svetu, napetosti med njimi kmalu dosežejo prelomno točko. In ko se zdi, da je vse izgubljeno, bo nova grožnja obe družini pognala v epsko pustolovščino zunaj varnih zidov in ju prisilila, da sprejmeta medsebojne razlike, si pomagata in skupaj skujeta prihodnost.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članek»Živite svoje sanje, uresničite jih«
Naslednji članekWalcher: TV ekipo sem odpeljal na Javorje