Po dolgem času je v Zasavju napovedanih kar nekaj dogodkov. Krvodajalci lahko v Hrastniku darujete svojo kri, športniki se udeležite zagorskega šport festa, ljubitelji kulture pa Slavnostne akademije v Litiji, kjer je napovedan tudi glasbeni program.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 16. junij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes dopoldne pretežno jasno. Popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije bo možna kakšna kratkotrajna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

V četrtek in petek bo precej jasno in vroče. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo danes brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Brebrno, Kidovnik (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bodo brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Prapretno, NNO Prapreški graben (od 8. do 9. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in TP Spodnji Polšnik, izvod Hribar in Pasjek (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Krvodajalska akcija Hrastnik

Danes bodo v Osnovni šoli narodnega heroja Rajka v Hrastniku od 8. do 12. ure izvedli krvodajalsko akcijo. Organizira jo Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Hrastnik. Vse zainteresirane prosijo, da pokličejo in se naročijo na telefonske številke: 051 389 270 ali 051 671 147 ali 030 716 796.

Regijska razvojna konferenca 2021

Od 10. do 13. ure se lahko v Delavskem domu Trbovlje udeležite Regijske razvojne konference 2021, ki jo organizira Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje. Na njej bodo predstavili poslovne in razvojne priložnosti regionalnega razvojnega progama zasavske regije 2021–2027.

Slavnostna akademija Litija

V Litiji se lahko ob občinskem prazniku udeležite Slavnostne akademije s podelitvijo občinskih ter Jerebovih priznanj. To bodo izvedli v dvorani Kulturnega centra v Litiji ob 19. uri. Na njej bo sodeloval Boštjan Koritnik, minister za javno upravo, nastopili pa bodo Darja Švajger in pianist Jaka Pucihar ter Moška vokalna skupina Lipa Litija.

Prvi dobrodelni zagorski šport fest

Ob 18. uri bodo v zagorskem Evroparku izvedli prvi dobrodelni zagorski šport fest. Organizirajo ga Zavod za šport Zagorje, društvo Spin in Rdeči križ Zagorje v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Kolesarskim klubom Zagorska dolina ter društvom Športajmo z Anžetom.

Na dogodku bodo zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bo mogoče oddati predstavnikom Rdečega križa Zagorje na treh točkah v parku. Zbrana sredstva bodo v celoti namenili letošnjemu letovanju otrok iz šibkejših socialnih okolij na Debelem rtiču.

Gledališki abonma – Smrtna past

V sklopu gledališkega abonmaja bodo danes v Delavskem domu Hrastnik odigrali šesto predstavo – Smrtna past. Predstava bo ob 19.30 uri. Odigrali jo bodo člani ekipe Ta’ bol Teatra, ki delujejo v Kulturno prosvetnem društvu Josip Lavtižar Kranjska gora.

Za predstavo velja sedežni red, ki je vpisan na celoletni vstopnici za sezono 2019/2020. Če celoletne vstopnice nimate več, pokličite na tel. 03/56 42 378 in povedali vam bodo, kje je vaš sedež.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus