Na drugi praznični novoletni dan želimo vsem bralcem naše rubrike Danes dogaja še enkrat srečno in zdravo 2024. Tudi današnji dan bo bolj miren, razen za tiste, ki se bodo (ali so se že zgodaj zjutraj) odpravili na novoletni pohod na Kum. Oglejte si, kaj prinaša današnji dan. Naredite si ga čim bolj prijetnega.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Torek, 2. januar 2024


Vreme

danes dogaja Danes bo zmerno do pretežno oblačno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Spet bo pihal jugozahodni veter.

V noči na sredo in v sredo dopoldne bo oblačno z nekaj dežja, v sredo popoldne se bo delno zjasnilo.


Zapore cest

danes dogajaNa cesti Trojane-Izlake-Zagorje je v Kisovcu do 31. maja 2024 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija–Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 29. junija 2024 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Možne so občasne, kratkotrajne popolne zapore.

Na lokalni cesti Litija – Sava – Mošenik, most čez Savo, je popolna zapora prometa.

Na državni cesti Latkova vas – Trbovlje je v Trbovljah do 5. aprila promet urejen izmenično enosmerno zaradi ureditve ceste.

Na lokalni cesti Podkraj–Radeče po desnem bregu Save velja popolna zapora zaradi plazu in posledic poplav.


Preskrba z vodo

Danes ni predvidenih odklopov dobave pitne vode.


Električna energija

Danes in jutri ni predvidenih izklopov električne energije.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Planinsko društvo Kum Trbovlje

Novoletni pohod na Kum

Planinsko društvo Kum Trbovlje je danes pripravilo že 42.  novoletni pohod na Kum. Pohod poteka s startnim mestom v Trbovljah pri odcepu z zasavke na Kum, v Hrastniku in na Videncah. Na Kumu jih čaka običajna dobrodošlica. Podelili bodo priznanja za 10, 20, 30 in 40 udeležb na pohodu. Cesta bo odprta. Za pohodnike so pripravili tudi vodeno turo v spremstvu vodnikov. Start je ob osmih pri mostu čez Savo, pohodniki bodo odšli na pot preko Čebulove doline.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Novo leto

Včeraj smo vstopili v novo koledarsko leto, leto 2024. Je pa državni praznik in dela prost dan tudi današnji dan. V Sloveniji je bil že do leta 2012 tudi 2. januar praznični dan. Takrat je bil zaradi varčevalnih ukrepov ukinjen. Ponovno pa je postal dela prost dan leta 2017.


Dan znanstvene fantastike

Rojstni dan pisca znanstvene fantastike Isaaca Asimova je tudi uradni praznik ljubiteljev tega žanra. Proslavite ga tako, da preberete znanstvenofantastično knjigo, si ogledate znanstvenofantastični film ali organizirate zabavo z znanstvenofantastično temo.


Srečno in vse dobro v novem letu vsem, ki dnevno ob jutranji kavici prebirate, kaj se bo zgodilo v Zasavju.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Alojz Zupan
Naslednji članekDanes je še praznik