Po uspešno opravljeni maturi se je Kisovčanka Danaja Alauf udeležila triatlona v italijanskem mestu Cervia. Po preplavanih 1900 m, prekolesarjenih 90 km in pretečenih 21 km, je zasedla 6. mesto.

V soboto in nedeljo, 16. in 17. septembra, je v Cervi v Italiji potekalo tekmovanje v triatlonu pod okriljem organizacije Ironman. V soboto je na startni liniji za celo razdaljo ironmana stalo več kot 3000 tekmovalcev, v nedeljo pa je potekal polovični ironman.

Tega se je udeležila Danaja Alauf iz Kisovca, ki pred kratkim zaključila splošno maturo na GESŠ Trbovlje. Danaja je tudi dvakratna državna prvakinja discipline olimpik v kategoriji starejše mladinke. Polovični ironman je vključeval 1900 m plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka. Danaja je svojo prvo tekmo na takšnem nivoju po 6 urah 4 minutah in 2 sekundah končala z nasmehom in v svoji kategoriji osvojila 6. mesto in se tudi v absolutni kategoriji uspešno kosala s sotekmovalkami.

Na progi so jo spremljali starši in ostali navijači, spodbujal pa jo je tudi njen bivši trener Denis Šketako, nekdanji evropski prvak v dolgem triatlonu. Danajin rezultat je odraz trdega dela, pri katerem ji pomaga trener, prav tako Zasavčan, Primož Kirn.

Savus

Foto: Romana Skrinjar Alauf


Prejšnji članekGlasbena šola Trbovlje
Naslednji članekSteklarna izvoznik leta