V Trbovljah so še ves marec odstranjevali posledice skalnega podora. Občina Trbovlje je dvigala za invalide, ki so bila nameščena v podhodu na Trgu revolucije, podarila Zvezi Sonček. Fundacija svečka je sredstva, zbrana v akciji Manj svečk za manj grobov, predala Varstveno delovnemu centru Zagorje.
Rudarji so obeležili drugo obletnico svojega zadnjega »štrajka«. V Delavskem domu Trbovlje so odprli razstavo s fotografijami stavkajočih rudarjev, člani društva Perkmandeljc pa so na Ajnzerju v Trbovljah odkrili nove napise na spominski plošči, na kateri so obeleženi vsi rudarski »štrajki« v zgodovini trboveljskega rudnika. Razstavljal je tudi Dušan Kastelic, ustvarjalec »grdih stripov in nežnih risank«, ki je med drugim avtor mednarodno znanega kratkega filma Čikorja an’ kafe. Medtem so v Zagorju v čast 70-letnici Glasbene šole Zagorje pripravili že tretji koncert. Osmi marec je dan žena in proslavili so ga tudi v Zasavju – med drugim tudi v Trbovljah, kamor segajo začetki obeleževanja tega dne. V Zagorju je prvi slovenski predsednik Milan Kučan predstavil svojo biografijo. Trboveljska kavarna Caffetteria Spar se je na svetovni dan poezije pridružila 49 slovenskim lokalom v akciji »Plačaj z verzom«, v kateri so lahko gostje lokala en dan kavo ali čaj plačali z verzom. Zasavski tednik in Zasavc.net sta v Hrastniku proglasila Zasavca leta 2015. Naziv je prejel filmar in fotograf Simon Tanšek. Trboveljčan Matevž Lenarčič se je že tretjič odpravil na pot okrog sveta.

Center za socialno delo Trbovlje je goljufal – tako je pokazala izredna revizija. V okviru Startup Days 2016 so mladi ustvarjalci razvili in predstavili svoje kreativne zamisli.

V Zagorju so se dogovorili, da bodo obnovili kisovški skakalnici in jima s tem podaljšali življenjsko dobo. Dijak GESŠ Trbovlje Luka Mravlje je za svoje plesne dosežke prejel zlato plaketo Plesne zveze Slovenije.

MD

Prejšnji članekKoga boste obdarovali?
Naslednji članekSveti večer