sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Dan šole v Hrastniku

Vsako leto si za dan šole izberejo določeno temo. »Vedno pa v uvodni uri spregovorimo o narodnem heroju Rajku in Pohorskem bataljonu, saj se nam zdi pomembno, da učenci vedo, po kom se imenuje naša šola,« je povedala ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Marina Kmet. Letošnja tema dneva šole je »osem krogov odličnosti«. Strokovni delavci šole so se na izobraževanju Janija Prgića seznanili z življenjskimi vrednotami in načeli uspešnih ljudi. Teh načel je osem: odgovornost za lastna dejanja, predanost pri uresničevanju lastnih ciljev, pozitiven odnos do dela, časa, sebe in drugih, uravnoteženost v življenju, učenje iz svojih napak, usklajevanje vedenja s svojimi vrednotami, govor z dobrim namenom in fleksibilnost v tem, da smo pripravljeni poskusiti različne načine, da bi prišli do svojega cilja.

»Na šoli želimo, da bi te vrednote postale del našega vsakdana,« pravi ravnateljica, »zato učenci od prvega do osmega razreda preko različnih aktivnosti in medsebojnega sodelovanja spoznavajo omenjene vrednote, naučili pa se bodo tudi kretenj za posamezen krog odličnosti.«

Cilj delavnic je, tako Marina Kmet: »da se učenci zavedo, da odličnost ni popolnost, ampak da odličnost pomeni, da damo od sebe najboljše, kar imamo, in naredimo iz sebe največ, kar lahko.« V slogu osmih krogov odličnosti bodo na šoli opremili tudi učilnice in šolske hodnike.

Učenci devetega razreda pa so dan šole obeležili na nekoliko drugačen način. Obiskali so Osankarico, kjer so padli borci Pohorskega bataljona, med njimi tudi Jože Menih – Rajko.

MK

Isti avtor