ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Dan šole na Tončki

Učenci OŠ Tončke Čeč so se skupaj z učitelji odločili, da bodo na ta dan proslavili dan šole. In to z miganjem in gibanjem. Na skupni dogodek so povabili svoje najbližje ter k sodelovanju povabili tudi širšo lokalno skupnost.

Že zjutraj jih je razveselil sončen pomladanski dan, ki je že sam po sebi vabil k aktivnostim. Celotna šola se je spremenila v živahno, a urejeno igrišče. Iz učilnice za gospodinjstvo je že zjutraj dišalo, ker so učenke z učiteljico pripravljale zdrave, energijske prigrizke.

Za učence od prvega do četrtega razreda in njihove povabljene so dejavnosti potekale v preurejenih razredih in šolski telovadnici. Udeležili so se delavnic plesa, joge za najmlajše, skupinske masaže, prikaza preventivnih vaj za pravilno držo, predstavitve nordijske hoje v sodelovanju z Zdravstvenim domom Trbovlje ter se preizkusili na poligonu, ki je bil postavljen na šolskem igrišču.

Učenci od petega do devetega razreda z gosti so se v dvorani Polaj udeležili turnirja v malem nogometu, fitnesa, plesa, skupinske vadbe v sodelovanju s skupino Core-ex, namiznega tenisa, odbojke, badmintona. K sodelovanju na skupni dogodek so povabili širšo lokalno skupnost. Ekipa dijakov Srednje zdravstvene šole Zagorje ob Savi je pripravila prikaz uporabe defibrilatorja in pri udeležencih, z dovoljenjem staršev, merila krvni sladkor, krvni tlak in indeks telesne mase.

Pri športnih naporih je bilo seveda potrebne veliko energije, za kar so poskrbele spretne učenke in pričarale nadvse okusne energijske ploščice in bombice. Tudi starši so bili navdušeni nad njimi in so prosili za recepte.

Z vsemi dejavnostmi so na šoli krepili medosebne odnose, poskrbeli za zdravje ter strpnost v sobivanju. Dokazali so, da upravičeno že vrsto let nosijo nazive eko šola, zdrava šola in planetu Zemlja prijazna šola.

Janez Nemec

(avtor prispevka je devetošolec OŠ Tončke Čeč, ki so mu pri pisanju pomagale učiteljice Natalija Juvan, Nataša Jelen in Urša Bajda)

Isti avtor