Članice in člani Društva invalidov Trbovlje so se 10. junija podali na planinski dan. Ogledali so si regijo Wilder Kaiser, kjer so posneli vse epizode serije Gorski zdravnik. Regijo zaznamujejo večstoletne kmetije, ki jih obdajajo zeleni travniki, na katerih se pasejo krave.
Popotniki obi­dejo majhno gorovje v štirih ali petih dneh, člani Društva invalidov Trbovlje pa so se odločili za enodnevni ogled. Ker je Wilder Kaiser naravni rezervat, na tem območju ni žičnic ali vzpenjač. Tudi kmetje in lokalni prebivalci so se odprli turizmu ter ponujajo številne zasebne sobe in apartmane.

Ogledali so si lokacije,  kjer so snemali epizode Gorskega zdravnika – v kraju Ellmau so videli ambulanto, nameščeno v več stoletij stari tradicionalni tirolski hiši. V kraju Soll so sedli na traktor s posebej prirejeno prikolico, ki jih je popeljal visoko na gorsko kmetijo, kjer naj bi bil dom gorskega zdravnika – posestvo Gruberhof. Ta kmetija, ki je prav tako star več sto let, stoji na mestu, s katerega se pohodnikom odpre pogled na tirolske gore. Ogledali so si notranjost domačije, postregli pa so jim tudi s šilcem domačega žganja. Oglede, vezane na gorskega zdravnika so končali v kraju Going, kjer stojita znamenita gostilna in seveda cerkvica s pokopališčem. V 16. stoletju je bilo mesto znano po rudarstvu – kopali so železovo rudo.

V popoldanskem delu so se odpeljali do Kitzbühla, kjer so naleteli še na razstavo starodobnikov.

ZT

Prejšnji članekZapora parkirišča zaradi Jamatlona
Naslednji članekKaj pa je vaša največja inovacija?