Današnje popoldne bo v Zasavju obarvano v barvo olimpijskih krogov in slovenske zastave. V svojih disciplinah namreč danes tekmujeta kar dva zasavska olimpijca, ki pa imata za seboj že vsak po en nastop. Kisovški kolesar Primož Roglič je v soboto, 6. avgusta, dirkal na cestni dirki in se s časom 6:19:43 uvrstil na 26. mesto, Peter Kauzer, hrastniški kajakaš, pa se je s svojim nastopom v nedeljo, 7. avgusta, uvrstil v finale.
Danes bomo tako ponovno stiskali pesti za oba zasavska športnika. Roglič bo ob 15.00 po našem času tekmoval v kronometru, Kauzerja pa ob 18.30 po našem času čaka polfinale v slalomu s kajakom. Prepričani smo, da se mu bo uspelo uvrstiti v finale. Ta bo na sporedu ob 20.15 uri.

Primož Roglič je pred dirko, v kateri je prav gotovo v širšem krogu favoritov za medalje, dejal, da mu je kronometer všeč. Na podobni progi je letos slavil na eni največjih etapnih dirk  na svetu na Giru v Italiji. Primož je za Radio Slovenija dejal, da je treniral dobro in je pripravljen na tekmo. »Dal bom vse od sebe in še nekaj več. Prav nekaj več je na takih tekmah najbolj pomembno,« je še pribil.

Peter Kauzer je med najbolj izkušenimi olimpijci, saj nastopa na svojih tretjih olimpijskih igrah. Na dosedanjih dveh se ni okitil s kolajnami, pa čeprav je bil vedno med favoriti. Verjamemo, da gre v tretje rado. Peter je udeležence olimpijske kajakaške tekme letos redno premagoval na vseh tekmah. Pred današnjim nastopom je dejal, da je to posebna tekma. drugačna od vseh drugih. »Prejšnji rezultati dejansko nič ne štejejo. Mislim, da bo to res posebna tekma,« je dejal za Radio Slovenija danes zjutraj Peter Kauzer.

Ob nastopih naših športnikov bomo vsi stiskali pesti, najglasneje pa bo v hrastniškem baru Chicago. Tam je navijaška točka Pivovarne Laško, kjer bodo slovenski navijači spremljali današnjo tekmo na velikem ekranu in skupaj navijali predvsem za oba zasavska olimpijca. Pa tudi za druge Slovence, jasno.

ZT