sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dan brez misli na črno jamo

»Hešteg, ključnik ali kaj podobno izvirnega. @PGPizama. Res je hud. A ker me je pred časom s svojimi odtenki njive na odru navdušil malce manj od pričakovanega, sem mu dala še enkrat. Naučena pač, da si vsak zasluži še eno priložnost. In kolikor mu je zmanjkalo prvič, toliko močneje me je omrežil s to buklo. Ja, jezikovna telovadba nekaterim res odreže. Pa čeprav niso one.
Če njemu (predvsem tisti že preminuli) slovenski klasiki niso prav nič zamerili, ko jih je pribil na družbeno zidovje, verjetno tudi Primož in Martin ne bosta resno huda name.

sLOLvenski klasiki 1. Deloma sem se torej že odkupila. Z literarnimi klasiki. Pa naj mi še kdo reče, lubi Slovenci, da se jih ne da interpretirat jako bolj interesantno kot so to izza katedra nekoč počeli nam. In sama bi pristavila podobno tudi za materinščino. Verjamem, da moja srednješolska tršica pred toliko in toliko leti ne bi bila ravno zadovoljna s takim postopanjem na njenih urah, dandanes pa prav gotovo deliva vsaj podobno mnenje.  Vsaj knapovščine ni treba ultra knjižno prevajati, da bi jo razumeli.

Ampak tu končam z besedami, začenjajočimi s knap. Ker namreč – jes, minil je dan brez (prepogostih) misli na črno jamo! Nadejajmo se nadaljevanja. Takih dni. In Gorenčeve knjige.« Tako med drugim piše v blogu Barbara Hanžič Visinski o času priprav na Zimski jamatlon na www.jamatlon.si.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor