V okviru prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti bodo v četrtek, 22. septembra, od 8. ure zjutraj za promet zaprli Ulico 1. junija v Trbovljah, in sicer od Dežmana do krožišča. Občina je svoje občane pozvala, da se na ta dan od doma odpravijo s kolesom, rolerji ali peš. Vabljeni pa so tudi, da se udeležijo številnih prireditev, ki jih bodo izvajali ta dan.
Ob 9. in 10. uri bo za najmlajše predstava čarovnika Martina, do 12. ure bodo potekale tudi delavnice risanja, barvanja, rolanja in kolesarjenja po ulici. Osrednja prireditev se bo pričela ob 17. uri s predstavitvijo društev, šol, organizacij in podjetij. Javnost si bo lahko ogledala električno kolo, simulator smučanja in se seznanila s krosmintonom.

Za tiste, ki se bodo želeli odpraviti na krožno kolesarjenje po mestu, bo zbor na Ulici 1. junija ob 17.15 uri. Ob 17.30 bodo nastopile mažoretke, pol ure kasneje bo Ku-kuc gledališče izvedlo predstavo Darko Smetarko. Ob 19. uri bodo predstavili anketo o celostni prometni strategiji in izžrebali nagrado – električno kolo. Zabava se bo nadaljevala z glasbo.

ZT