Dama trboveljskega športa, kot je dvorano Partizan označil podžupan Trbovelj, Tadej Špitalar, je po tridesetih letih dobila novo obleko. V humanitarni akciji, ki jo je ob svoji 140-letnici pripravilo podjetje JUB v sodelovanju z Anino zvezdico, jo je v nove barve odelo šest slikopleskarjev lokalnega samostojnega podjetnika Franca Merzela. Vsi zaposleni, ki so pleskali dvorano teden in pol, skupaj 470 ur, so en svoj delovni dan darovali v humanitarne namene.
Za prenovo dvorane, ki obsega 2.400 kvadratnih metrov stenskih površin, so porabili 400 litrov barve Jupol, 200 kilogramov Jubogleda in 72 kilogramov emulzije, 20 litrov lateksa, 6,5 litra Jubin Decorja, za pripravo toplih barvnih odtenkov pa tudi niansirna sredstva. Dvorana je prepleskana v skoraj beli barvi, hodnik pa rožnati pralni barvi.

Dvorano so pred slovesno otvoritvijo danes pomagali očistiti prostovoljci Anine zvezdice, ki jo v Trbovljah vodi Tina Kos. Na prireditvi pa so nastopili otroci trboveljske vrtčevske enote Ciciban in pokazali nekaj od dejavnosti, ki jih dvorana ponuja najmlajšim. Sicer v njej potekajo pestri programi tudi za srednješolce, rekreativce in starejše.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji članekŠtiri tisoč novih služb
Naslednji članekPromet povečali za trikrat