Na današnji tiskovni konferenci je direktor direktorata za socialne zadeve Štefan Lepoša povedal, da je izredna revizija Centra za socialno delo (CSD) Trbovlje pokazala več nepravilnosti. Na CSD Trbovlje nista delovala sistem notranje kontrole in sistem ravnanja s tveganji. Revizija je ugotovila, da je CSD Trbovlje od leta 2012 najel tri kredite. O nameri je bil svet zavoda sicer seznanjen, ni pa dal soglasja. Soglasja za najetje kreditov ni dalo niti Ministrstvo za finance. Izredna revizija je tudi potrdila, da je CSD Trbovlje 12 zaposlenim plačevalo prispevke s štirimesečnim zamikom. CSD Trbovlje je v času, ko so nepravilnosti nastale, vodila tedanja direktorica in sedanja poslanka Irena Grošelj Košnik, o čemer smo že poročali.
Na vprašanje, zakaj ministrstvo ni odkrilo teh napak prej, je Lepoša odvrnil, da poročila o delu Centra za socialno delo Trbovlje teh napak ne odražajo, kar kaže na še en sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin. Izredno revizijo in vse zbrane dokumente je ministrstvo že predalo kriminalistom.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak pa je zaradi izsledkov v CSD Trbovlje odredila izredni nadzor nad še 12 naključno izbranimi centri za socialno delo v državi.

TPK