ŠD Litus : Barbari 39 : 60

ŠD Litus: Čepon 12, Kolenc 8, Cirar 7, Medved 4, Zupan 4, Marjanovič 2, Muzga 2

Barbari: Tušek 22, Otopal 10, Kumberger 8, Majes 7, Golotič 6, Tilinger 3, Deželak 2, Berčon 2

Uvodna tekma 3. sezone KRLZ se je začela zelo napeto in z veliko željo po zmagi obeh ekip. Prva četrtina je bila zelo izenačena, Gledalci so spremljali hitro igro z veliko protinapadi in lahkimi koši. V drugem delu tekme se je Barbarom uspelo nekoliko oddaljiti, vendar se Litusi še zdaleč niso predali. V drugem polčasu so se večkrat uspeli rahlo približati Barbarom, vendar so imeli Hrastničani vedno rešitev na njihov napad in so tako zadržali svojo prednosti, na koncu pa zabeležili prvo zmago v sezoni 2017/18.

Črički : ŠD Knapi 65 : 48

Črički: Kajtna 20, Božič 15, Seručar 13, Markovič 9, Pavlin 8

ŠD Knapi: Žlak 19, Vidas 11, Dujakovič 8, Muminovič 8, Rota 2

Knapi so tekmo odigrali nekoliko oslabljeni, zaradi odsotnosti visokih igralcev so bili brez pravega centra, Črički pa so igrali z okrepitvami. Kljub temu pa so tekmo bolje odprli Knapi, ki so na začetku hitro povedli z 10 proti 5. Kmalu pa se je Čričkom poznala premoč pod obročem, kjer so na krilih Kajtne rezultat hitro obrnili v svojo korist. Tudi drugi polčas tekme je bil zelo razburljiv, tekma je bila zelo fizična, saj sta si obe ekipi močno želeli zmage. Na koncu so vendarle slavili Črički, ki so si zagotovili svojo prvo zmago v novi sezoni.

Oskar Trbovlje : Bermudski čuki 86 : 43

Oskar Trbovlje: Radak 21, Guzej 14, Božjak 14, Hribšek 13, Vozel 12, Vran 6, Tominšek 6

Bermudski čuki: Črnelč 10, Bajda 9, Odlazek 9, Drolc 8, Cvitić 7

Aktualni prvaki KRLZ, Oskarji, so tekmo odigrali močno oslabljeni, manjkali so kar štirje igralci prve postave. Vendar pa za Oskarje to ni bila ovira, saj so tekmo začeli zelo samozavestno. Prednost so si ustvarjali predvsem s svojo značilno hitro igro, ki temelji na protinapadih, pokazali pa so tudi nekaj lepih akciji na postavljen napad. Bermudski čuki (bivši ETV) so pokazali nekaj lepih akcij in željo po zmagi, vendar je bilo tokrat to premalo za aktualne prvake. Ker je njihova ekipa glede na lansko postavo, skoraj povsem prenovljena, se Čuki še nekoliko lovijo, vendar se že vidi njihova uigranost z "zunanjih igrišč".

Z drugim tednom KRLZ nadaljujejo že naslednji četrtek, 5. oktobra ob 19. uri, ko bo na sporedu tekma med Barbari in Veterani iz Laškega, ob 20. uri sledi zagorsko – hrastniški derbi med Mair teamom in ŠOHT-om, derbi večera pa pride na vrsto ob 21. uri, ko bodo gledalci in navijačice spremljali laški derbi med Tiferji in Šajspoh Rangersi.

MC

Prejšnji članekZa manj prašnih delcev
Naslednji članekKako najdražje obdarovati brez odpadkov?