Dan z zanimivimi ogledi, prijetno družbo in Jožetom, odličnim voznikom avtobusa v organizaciji Turističnega društva Hrastnik.

Predsednica TD Hrastnik Mojca Greben se je kot po navadi odlično pripravila za vodenje izleta. Najprej smo si ogledali kmetijo Podpečan, kjer je avtobus lahko zapeljal kar skozi hlev. Imajo 60 krav molznic, 40 glav živine, 20 prašičev in 50 kokoši. Namolzejo 1200 litrov mleka dnevno, ki ga razvozijo v okoliške vrtce in šole, Mercator, v sirarno in kmečke trgovine.

Na vrtu Rifnik, ki je v zasebni lasti družine Gorazda Maurerja, smo občudovali raznovrstne rastline, saj obiskuje lastnik evropske sejme in prinaša novosti v svoj vrt.

Do gradu na Planini pri Sevnici smo seveda pešačili, tako da smo imeli na koncu okoli 5000 korakov, kolikor jih priporočajo na dan športni strokovnjaki. Mojca nam je povedala tudi zgodbo o Francu Gumzeju, celjskih grofih in avtorici knjige Danes celjski grofje in nikdar več Ani Wambrechtsamer. Avtorica je bila rojena in je pokopana na Planini.

Fanči Moljk

Foto: Fanči Moljk


 

Prejšnji članekMakedonci na obisku
Naslednji članekSpraznil mu je bančni račun