Ujma je najhuje prizadela severozahodni del občin. Predsednica KS Mlinše – Kolovrat Marija Ribič je povedala: »Ljudje so lahko samo nemočno opazovali vodo, ki je drla ne le iz potokov, ampak je tekla iz pobočij.«
Na Mlinšah so narasli potoki in hudourniki zalili spodnje kletne in stanovanjske prostore v vsaj desetih stanovanjskih hišah, v Brišah še v najmanj treh. Gasilci in delavci komunale so prizadetim takoj priskočili na pomoč tako z ljudmi kot s mehanizacijo, da so prebivalcem pomagali reševati imetje in preprečevati še večjo škodo.

Narasli potoki in hudourniki so hudo poškodovali več krajevnih cest. Tako je odneslo del ceste Medija – Borje, ki je za zdaj še zaprta, delavci se trudijo cesto čimprej usposobiti za promet. Prav tako je trenutno zaprta cesta Kolovrat – Plavičnik, druge poškodovane  ceste so delavci Komunale za silo usposobili za promet.

Prebivalci prizadetega območja čistijo posledice neurja iz hiš in dvorišč, komunala jim pomaga pri odvozu materiala.  »Hvaležni smo gasilcem komunalcem in pripadnikom Civilne zaščite, ki pomagajo čistiti blato, ki ga je povsod dovolj. Ljudje so najprej počistili notranjost hiš, potem je prišlo na vrsto čiščenje okrog hiš, odstranjevanje drevja in čiščenje vrtov. Važno je, da se ni nikomur nič zgodilo. Vesela pa sem, da so znali sosednje, pri katerih ni večje škode, priskočiti na pomoč tistim, ki jim je neurje povzročilo nevšečnosti in škodo,« je povedala Marija Ribič,

O višini škode ta hip še ni mogoče govoriti, bo pa vsekakor zelo velika, tako na stanovanjskih hišah, zalitih z vodo, kot na infrastrukturi. K sreči nobena hiša ni poškodovana do te mere, da bi se morali prebivalci izseliti. Na terenu je rečni nadzornik, ki ocenjuje razmere, občina pa je za hitro intervencijo zaprosila tudi direktorat za vode pri ARSU, da bi čimprej očistili vodne propuste in zamašene struge.

MP